Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Lost VOR Audio Morse Code Identifiers

  1. #1

    Default Lost VOR Audio Morse Code Identifiers

    For some reason I no longer hear the morse code audio identifying my VOR stations. All communications and displays work fine. I also hear the approach marker signals fine. This is true of all aircraft and locations. No biggie but I do wonder why. Any ideas?

    Thanks:
    RTH

  2. #2
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    17,813

    Default

    How about the Morse code identifiers for airport ILS? ATC also working? NAV 1/Nav2 lites on the audio panel?
    Last edited by mrzippy; 06-28-2020 at 12:00 PM.
    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    No flight Sim installed until I get a new computer.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Westminster, CO
    Posts
    7,165

    Default

    Each NAV receiver has a switch or button that can turn the code on or off. The location varies by radio type, but some are on the NAV volume control. Or perhaps you turned off the NAV audio on the audio panel.

    Larry N.

    As Skylab would say:
    Remember: Aviation is NOT an exact Science!

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by lnuss View Post
    Or perhaps you turned off the NAV audio on the audio panel.
    ... and saved it as your default flight.

    Wim

  5. #5
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    17,813

    Default

    Quote Originally Posted by f16jockey_2 View Post
    ... and saved it as your default flight.

    Wim
    +1
    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    No flight Sim installed until I get a new computer.

  6. #6

    Default

    Thanks everybody for the kind replies.

    The Nav 1 and Nav 2 lights do light up when those audio selections are made. Volume is turned up to 100% on the audio panel (was at 50%). I have started up outside of my default flight, same thing. Negative on audio morse code for ILS as well.

    Now to throw in a little stuff: I have the Reality XP GNS530 GPS and GNS GMAGTX Audio Panel installed in all of the aircraft I normally fly. This unit will negate actuation only on other panels, for example with the King Radiostack or any Microsoft default audio panels. However when NAV 1 or NAV 2 or any of the other selections are activated on the Reality panel, they will also light up on the other panels. I don't believe this is the problem as I have had this arrangement for years with no morse code audio problem until recently. In addition to this, I have selected a Microsoft aircraft which I never fly unless trouble shooting that does not have the Reality unit or any other modifications. Again all lights illuminate when selected on the default audio panel, but no sound relative to the morse codes.

    thanks again folks!
    RTH

  7. #7
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    17,813

    Default

    So anything to do with NAV1 or NAV2 audio?? COM 1&2 OK? DME audio OK?? Any sound updates to your computer...Win10 updates?

    I just put an answer over at the "other" site where you posted the same question.
    Last edited by mrzippy; 07-04-2020 at 03:43 PM.
    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    No flight Sim installed until I get a new computer.

  8. Default

    Following Windows 10 latest update, I lost all ATC and pilot voices. Checking just now, I discovered it also affects the Morse code identifiers.
    .
    Basically, when the computer is shut off, Windows 10 loses the latest sound mixer setting and this affects FSX.
    -
    A quick fix that works for me is:
    -
    Right click Speaker Icon on Taskbar
    Open Volume Mixer
    Click on Speaker Icon
    Click on the Advanced Tab
    Click on Restore Defaults
    -
    Then the voices and Morse code ID's work fine.
    -
    Until Windows has an update, this is the only fix I know of.
    -
    Please let us know if this works for you.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    17,813

    Default

    @ Ray Hiff, also the OP

    Did any of the Win10 updates change your speaker audio to 5.1 surround sound instead of just stereo?
    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    No flight Sim installed until I get a new computer.

  10. Default

    I actually couldn't tell you because I'm uncertain how they were set up before.

    On the flip side, as far as I remember, changes made to past versions of Windows sound using the task bar sound link were not lost when you turned the computer off.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Correcting Runway/ILS Identifiers - HELP ?
    By pcflyer in forum FS2004
    Replies: 5
    Last Post: 04-27-2005, 10:20 PM
  2. Questions on callouts, morse code
    By Member8321 in forum FS2002
    Replies: 1
    Last Post: 07-28-2003, 08:51 PM
  3. morse code ident
    By marcmorel in forum FS2002
    Replies: 2
    Last Post: 12-21-2002, 08:13 AM
  4. How to learn Morse Code
    By evh347 in forum FS2002
    Replies: 3
    Last Post: 06-28-2002, 10:26 AM
  5. Morse code signal?
    By mattius in forum FS2002
    Replies: 2
    Last Post: 02-10-2002, 06:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •