Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 31 to 40 of 52

Thread: AI Traffic Question

  1. #31
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    .Lafayette la
    Posts
    106

    Default

    Quote Originally Posted by defaid View Post
    It's good to know it's working.

    All you need are enough parking spots and of an adequate size to accommodate your AI aircraft. The 'Gate' and 'Parking' spots in your screenshot all have specific parking codes and the only spots that are free for all may be too small. If there are no suitable spots (too small, already taken or simply don't exist) then newly planned AI will approach and land, then probably disappear when exiting the runway. If the AI taxi to the gate and park then there's no need to modify the airport.

    In the aircraft text file that was created when you decompiled, what were AC#1001 and AC#1004? That will give you some idea of the required spot size. Alternatively, Martin Gossmann's utility - AI-Aircraft Editor - displays the nominal radius for each aircraft and allows you to change it.

    D
    Its 120 ft

  2. #32
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Manchester UK
    Posts
    3,556

    Default

    I didn't read all the posts but if not already mentioned:
    The % in the plan makes a difference too, for example if it was set in the flight plan at 50% and you slider was set at only 30% you won't see the aircraft.
    Some flight plans are set at 100% so if you have to either alter plan to a lower % or put you slider all the way to max 100%

    Col.

  3. #33
    Join Date
    Mar 1997
    Location
    Switzerland
    Posts
    688

    Default

    When I tried to use btbenoit's flightplan below, I noticed that he unvolontarly created a formation flight. Just for fun I couldn't resist to used in my way.



    Grumman XF5F from the famous comic books 'Blackhawk' of the Fifties.

    Bernard

  4. #34
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Flanders, Belgium
    Posts
    158

    Default

    Hi,

    Instead of editing complicated .txt files isn't a better option AI Flight Planner?

    https://fsdeveloper.com/forum/resour...t-planner.279/

    Regards,
    DDP.

  5. #35
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Near EGCW
    Posts
    245

    Default

    Quote Originally Posted by DirkDP View Post
    Hi,

    Instead of editing complicated .txt files isn't a better option AI Flight Planner?

    https://fsdeveloper.com/forum/resour...t-planner.279/

    Regards,
    DDP.
    I wouldn't say the plans are complicated but AIFP is certainly a very good alternative and definitely preferable when dealing with very long plans or when you want to create a lot of AI traffic with minimal stress.

    Beau originally asked for an explanation of the structure of text flightplans, and for information on how to edit them.

    D

  6. #36
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    .Lafayette la
    Posts
    106

    Default

    I think I got my AI Traffic the way I want at my local airport.

    One more question I have is My FedEx and UPS freight planes are going to the gates instead of parking spots. How would I change this?

  7. #37
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Long Island, NY - USA
    Posts
    111

    Default

    Quote Originally Posted by btbenoit View Post
    I think I got my AI Traffic the way I want at my local airport.

    One more question I have is My FedEx and UPS freight planes are going to the gates instead of parking spots. How would I change this?
    Without knowing your setup mark the cargo ramps you want them to go with the proper parking codes that match the one's in the ai cfg. Example: FDX
    To view my repaints and other stuff just click on the image below!

  8. #38
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    .Lafayette la
    Posts
    106

    Default

    Quote Originally Posted by douga66 View Post
    Without knowing your setup mark the cargo ramps you want them to go with the proper parking codes that match the one's in the ai cfg. Example: FDX
    The parking codes from the afcad?

  9. #39
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    .Lafayette la
    Posts
    106

    Default

    Quote Originally Posted by douga66 View Post
    Without knowing your setup mark the cargo ramps you want them to go with the proper parking codes that match the one's in the ai cfg. Example: FDX
    Here are the parking assignments
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Capture.JPG  

  10. #40
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Near EGCW
    Posts
    245

    Default

    The spots all look ok in the airport.

    Take a look in their aircraft.cfg files to check whether or not those particular [fltsim.XX] entries have lines saying something like

    atc_parking_type = CARGO
    atc_parking_code = FDX

    D

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 04-28-2017, 10:39 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 01-12-2005, 11:31 PM
  3. Fs Traffic / Ultimate Traffic / My traffic
    By GSalden in forum FS2004
    Replies: 10
    Last Post: 12-12-2003, 11:52 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: 12-12-2003, 11:21 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 04-22-2002, 11:35 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •