Results 1 to 8 of 8

Thread: I have a 42" monitor already, want to add two others, thoughts?

  1. #1

    Default I have a 42" monitor already, want to add two others, thoughts?

    As the title says, I have a single large monitor mounted to the wall behind my desk. It works just fine but the desk is rather deep so I was thinking since my VR setup is not the best for MSFS just yet, how about if I add two more monitors to either side of the big boy. I figure I could use two cheap 30in monitors to flank and give immersion. What do you think I should do?

  2. #2

    Default

    What do you think I should do?
    Get your VR setup sorted and give me your 42" Monitor

  3. #3
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bristol, uk.
    Posts
    3,144

    Default

    3 screens might look nice, but ask people running in multi screen what there framerates are. They have to turn the graphics settings down quite a bit even with the best equipment.

    If the monitors stand on your large desk, then that's fine. The other option would be wall mounts - the ones with arms would probably suit you.

    What are your CPU and GPU specs?
    Ryzen 5600X, AM4, Zen+ 6 Core 12 thread
    Nvidia 3070 Founders edition 16 Gig RAM - Windows 10
    MSFS 2020 Premium Deluxe Edition
    Resolution 1920 x 1080

  4. #4
    Join Date
    Jan 1999
    Location
    United Kingdom
    Posts
    1,418

    Default

    just buy an Ultra Wide, job done!
    ASRock X570 TAICHI Mother Board
    AMD Ryzen 9 3900X 3.79 GHz *Overclocked*
    Corsair 240mm H100i ELITE CAPELLIX RGB Intel/AMD CPU Liquid Cooler
    Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 64GB 3600MHz *Overclocked*
    MSI NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti 24GB SUPRIM X Ampere.
    1000W PSU. Samsung 870 EVO 2TB SSD. HP Reverb G2 + Oculus Quest 2
    Samsung Odyssey G9 C49G95TSSR - QLED monitor - curved - 49" - 5120 x 1440 Dual Quad HD @ 240 Hz

  5. #5
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    virginia Beach, Va, usa.
    Posts
    378

    Default

    I am using 1 - samsung 49" curved monitor for main screen. I am using a 27" for my over head panels....which do not exist at this time and also 2 - 17" for my cock pit MFD"s

    I am running around 17FPM with all monitors up and running.

    I also am using 17 go flight modules.

    Computer specs
    [email protected] i-7 -107000, 8-core 3.8GHz turbo, NVIDIA GeForce RTX2070 8GB, 16 GBDDR4 -3000MHz memory, 480GB solid state drive, 1TB SATA III hard drive, Windows 10. Using 17 goflight modules, CH yoke and pedals, 49” monitor, 2-19” monitors and one 27” for a over head panel…if ever we get a over head panel that will detach and move.

    Hobbitrocks
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails IMG_20201006_175346214.jpg  

  6. #6
    Join Date
    Jan 1999
    Location
    United Kingdom
    Posts
    1,418

    Default

    Quote Originally Posted by hobbitrocks View Post
    I am using 1 - samsung 49" curved monitor for main screen. I am using a 27" for my over head panels....which do not exist at this time and also 2 - 17" for my cock pit MFD"s

    I am running around 17FPM with all monitors up and running.

    I also am using 17 go flight modules.

    Computer specs
    [email protected] i-7 -107000, 8-core 3.8GHz turbo, NVIDIA GeForce RTX2070 8GB, 16 GBDDR4 -3000MHz memory, 480GB solid state drive, 1TB SATA III hard drive, Windows 10. Using 17 goflight modules, CH yoke and pedals, 49” monitor, 2-19” monitors and one 27” for a over head panel…if ever we get a over head panel that will detach and move.

    Hobbitrocks
    Have you tried VR? if you like it then maybe you don't need all those screens..... I almost went down that route, but then the G2 came out and was a game changer for me.... one big screen is sufficient for me now ... and will all those screens not kill/steal the oomph from the GPU?
    ASRock X570 TAICHI Mother Board
    AMD Ryzen 9 3900X 3.79 GHz *Overclocked*
    Corsair 240mm H100i ELITE CAPELLIX RGB Intel/AMD CPU Liquid Cooler
    Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 64GB 3600MHz *Overclocked*
    MSI NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti 24GB SUPRIM X Ampere.
    1000W PSU. Samsung 870 EVO 2TB SSD. HP Reverb G2 + Oculus Quest 2
    Samsung Odyssey G9 C49G95TSSR - QLED monitor - curved - 49" - 5120 x 1440 Dual Quad HD @ 240 Hz

  7. #7

    Default

    Well yes, I have tried VR. I have had an Oculus, Oculus Rift and now the Quest 2 with the link cable installed. It works INCREDIBLY well with DCS and I have zero.zero problems running at max values. On MSFS however, I have to enable the Oculus program running in the background, then I must have the XR kit running as well which is the best tool I've ever seen to help my Quest 2. I have to tweak it a little and have gotten it pretty close but I'm wondering if I need to address the Nvidia settings on the card as well. It's a ton of work when DCS is plug and play with no hiccups. I know, I know, DCS is a sandbox while MSFS is a network based graphics monster.

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by swimbody View Post
    As the title says, I have a single large monitor mounted to the wall behind my desk. ... how about if I add two more monitors to either side of the big boy....
    Hi.
    I've gone that route in Tracking, Multi monitors, VR, MS and XP ... and ended up getting a good Jstick, Throttle, Rudder, combo and with the proper assignments to you will not need them.
    Start with the Jstick Twist assigned to View Left / Right...

Similar Threads

  1. Replies: 50
    Last Post: 03-04-2016, 12:16 AM
  2. FSX | Jet2 "SMOOTH" Landing in Mallorca "EXTREME" "GRAPHICS!"
    By aadilf1 in forum MSFS Flight Videos
    Replies: 0
    Last Post: 04-19-2014, 01:21 PM
  3. Replies: 14
    Last Post: 03-19-2013, 03:54 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 12-16-2012, 03:27 PM
  5. No "Add-ons" or "Tools" in "Alt-Bar"
    By GermanPilot in forum FSX
    Replies: 4
    Last Post: 05-28-2012, 01:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •