Results 1 to 10 of 10

Thread: Engine Reversers smoke Q

  1. #1

    Default Engine Reversers smoke Q

    Hi,

    Have this nice Engine Reversers smoke effect blowing forward from the Caravelle's two rear engines see lights 6 and 7 below. BUT when I install the same effect in another aircraft and apply the reverser on landing the smoke is not showing (BAC111 in my case and others)?
    Any idea what might be causing it?

    [LIGHTS]
    //Types: 1=beacon, 2=strobe, 3=navigation, 4=cockpit, 5=landing
    light.0 = 3, -14.45, -55.51, -0.03, fx_navredm ,
    light.1 = 3, -14.45, 55.51, -0.03, fx_navgrem ,
    light.2 = 2, -14.35, -55.51, -0.03, fx_strobeh ,
    light.3 = 2, -14.35, 55.51, -0.03, fx_strobeh ,
    light.4 = 1, -52.52, 0.00, 22.75, fx_beaconh ,
    light.5 = 4, 43.77, 0.00, 4.50, fx_vclight ,

    light.6 = 7, -29.000, -8.000, 0.000, fx_caravelle_eng_rev
    light.7 = 7, -29.000, 8.000, 0.000, fx_caravelle_eng_rev
    Peter Bendl
    ex. British Airways

  2. #2
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    18,589

    Default

    Are you using the exact same coordinates? Could be the positioning is incorrect for the other aircraft
    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    No flight Sim installed until I get a new computer.

  3. #3

    Default

    Hi Charlie,
    I am using the right coordinates, the TR smoke just does not show. Bit of a mystery since the exhaust smokes show just fine when I install these. It is just this TR smoke acting up.
    Cheers
    Peter Bendl
    ex. British Airways

  4. #4
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    18,589

    Default

    light.6 = 7, xxx, xxx etc. The 7 is for recognition lights. Do these other aircraft have recognition lights? What happens if you turn on your battery and hit the L key to turn on all lights looking in an outside view?
    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    No flight Sim installed until I get a new computer.

  5. #5

    Default

    Hi Chuck,
    Many Thanks it works fine but I am only 1/2 way there. The reverser smoke is now visible all the time during take-off and flight+++?? In Caravelle it only shows correctly only when the thrust reverse is applied.
    P.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Screenshot (420).jpg 
Views:	16 
Size:	230.5 KB 
ID:	227453  
    Peter Bendl
    ex. British Airways

  6. #6
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    18,589

    Default

    Maybe something in the Caravelle's aircraft or panel.cfg files will cover when it is seen!
    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    No flight Sim installed until I get a new computer.

  7. #7

    Default

    Thanks again, yes must be in panel.cfg, since I use this panel on different Caravelle aircraft and the smoke is showing correctly in each. Must be in c10rbgt2 gauge. Will try to ID what is limiting smoke to TR deployment only. Quite challenging, I expect
    Peter Bendl
    ex. British Airways

  8. #8

    Default

    Hi again,
    hit the bulls eye.
    The panel gauge "Digital!Turbine_EPR_controller_JT8D-7" dictates the reverser smoke (only showing when TR is selected) on landing. Funny, because neither Caravelle or BAC111 have the JT8Ds.
    You pointed me in a right direction Chuck.
    Many Thanks!
    Peter Bendl
    ex. British Airways

  9. #9
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    18,589

    Default

    You're welcome! I'll take a raise outta petty cash!
    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    No flight Sim installed until I get a new computer.

  10. #10
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Boca Raton, Florida, USA.
    Posts
    194

    Default

    one of the gauges are preventing the light to come on.

    just rename the panel file to ppanel , check in the aircraft.cfg file what panel name is used for the plane you are flying, if it not the panel name than just butcher the name either in the config or rename the panel name name.

    to fly the plane you do not have to have a panel.

    the keyboard can do the function , with the f-keys..

    phase 2 deactivate all gauges by putting a ";" in front of them or in blocks to find which gauge does it.

    IF you would like to send me one of the planes which does not work I will fix it for you FREE of charge (hahaha)

    [email protected]

    sincerely

    g. kirschstei

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 03-13-2017, 11:55 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 03-04-2014, 09:21 PM
  3. jet engine reversers using a laptop
    By igorpatzi in forum FS2004
    Replies: 3
    Last Post: 05-28-2012, 05:18 PM
  4. black smoke/contrails/landing smoke etc
    By jon747340 in forum FSX
    Replies: 1
    Last Post: 08-26-2010, 07:46 PM
  5. smoke effect - like a smoke grenade
    By majormajor42 in forum Scenery Design
    Replies: 0
    Last Post: 02-04-2010, 01:00 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •