Results 1 to 6 of 6

Thread: Texture(s) used by Afcad

  1. #1
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    395

    Default Texture(s) used by Afcad

    Hi there guys,

    Yes, I remain a diehard Afcad program user because it's (for me) simpler than ADE and still does everything I need it to do. However, my "dirt" runway textures have quite suddenly become a green/yellow-ish color instead of the original light brown. A clear incorrect texture, which has somehow been replaced/overwritten/corrupted when I wasn't looking.
    Taxiways and ground polygons are all still the original "dirt" colors and it's only the runways which give me this problem.

    When I dis-assemble any "dirt" runway AF2_XXXX.bgl file into XML, I see that "DIRT" is specified for the runway but I cannot find any direct link to the related texture (.bmp) file.

    I've searched my whole FS9 folder for "Dirt.bmp" textures, have found a few but temporarily disabling them had no effect.

    Does any of you experts know where the Afcad program looks for it's runway "dirt" texture or otherwise know of a solution ?

    Thanks in advance and stay healthy.

    Regards

    Hans

  2. #2
    Join Date
    Mar 1997
    Location
    Switzerland
    Posts
    567

    Default

    It's runway10. To check it, I replaced the 'runway10_su.bmp file ' by the taxi_dirt.bmp' one.



    In some cases it could look better than the default dirty runway.

    Bernard

  3. #3
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    395

    Default

    Bernard,

    Thanks for your reply and explanation. I have now been able to solve my problem, firstly because of the file name you supplied and secondly because I was now able to replace the whole series from one of my very old backups.

    Thanks again for your help.

    Hans

  4. #4
    Join Date
    Mar 1997
    Location
    Switzerland
    Posts
    567

    Default

    Glade that you resolved the problem.

    Meahnwhile I have myself a question about runway texture. Does anyone knows which runway* bmp file generates the 'unknown textured runway'? Normally it's unvisible. It cetainly should be one of the files form 'runway14' to 'runway68'. I replaced all these files with 'taxi_dirt.bmp' texture, but no one of these runways appears.

    Thanks for any advice.

    Bernard

  5. #5

    Default

    nothing wrong with afcad at all, in fact i prefer it over ade myself. i use a combination of afcad and ade. if all i am doing is adding gates and nothing else i use AFCAD as it is more user friendly that ade. but if say i have to move half of the airfield 459 feet to the right (i am doing this to KDAL this weekend) so all the gates, runways, taxiways etc fit like they are supposed to. then you have to use ade.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Manchester UK
    Posts
    3,167

    Default

    +1 for AFCAD I too use it a lot, I don't like ADE, I have tried it a good few times but it doesn't like me either.

    Col.

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 09-14-2020, 03:09 AM
  2. Replies: 23
    Last Post: 07-03-2011, 01:47 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 09-26-2010, 04:50 AM
  4. Replies: 14
    Last Post: 10-17-2002, 05:12 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 10-14-2002, 06:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •