Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: Hotfix - First Impressions

  1. #11
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bradford, West Yorkshire. UK
    Posts
    1,549

    Default

    I would be considering a clean installation (again) Uninstall the Sim.. completely delete all traces of it.. the reinstall. I don’t know what sort of internet speeds you get but that’s what I would do... and I’ve done it twice already this week.
    After installing today’s patch.. I was thinking.. maybe I should do that again, but it does appear to be working ok. Certainly better than yesterday.
    I’ve only had two CTD’s since installing the hotfix (so far) and both were in London, where I have Orbx scenery installed.
    I tried to reproduce the CTD elsewhere but it wouldn’t. I have just had a flight in the (freeware) H135 around New York, starting from JFK. The helicopter doesn’t work as it should but it’s still flyable and the sim didn’t crash at all, although it did pause a few times.. and even went blank for a second. Quite annoying.. but still no CTD. Bare in mind I’m flying in VR too.
    I managed to land the H135 on the MetLife building. Still there now.. with hundreds of Xbox players buzzing around LOL

    So.. my second thoughts about the hotfix are pretty good. Certainly better than this time yesterday.
    Sorry to hear some of your are having more problems.

    Regards
    Steve
    Intel I9-10900K - Gigabyte Z490 Vision G - 64Gb DDR4 - Gigabyte RTX2080ti - 3x 43” Panasonic 4k TVs
    Corsair HXi series 1000W 80+ Platinum PSU - 1x500gb & 1x1TB M.2 SSDs. - Reverb G2 VR Headset
    Honeycomb Alpha Yoke - Honeycomb Bravo Throttle Unit - Thrustmaster TPR Rudder Pedals - Saitek Throttles

  2. #12
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Canada
    Posts
    879

    Default

    Steve theres a fix for the H135 on flightsin.to to make it work in the latest update

  3. #13
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bradford, West Yorkshire. UK
    Posts
    1,549

    Default

    Oh right, thanks! I’ll check it out

    Edit: downloading it as we speak (1.4.1?)
    Should be done now


    Regards
    Steve
    Last edited by g7rta; 07-30-2021 at 02:37 PM.
    Intel I9-10900K - Gigabyte Z490 Vision G - 64Gb DDR4 - Gigabyte RTX2080ti - 3x 43” Panasonic 4k TVs
    Corsair HXi series 1000W 80+ Platinum PSU - 1x500gb & 1x1TB M.2 SSDs. - Reverb G2 VR Headset
    Honeycomb Alpha Yoke - Honeycomb Bravo Throttle Unit - Thrustmaster TPR Rudder Pedals - Saitek Throttles

  4. #14

    Default

    Since installing today's hotfix, I got one CTD and that happened when I was 50 meters from the runway on final to Big Bear Airport. I took off from LAX. I was flying the Carenado CT182T and it happened about 45 minutes into the flight near the end of the flight. I had a CTD in MSFS in the early part of this year as well but on the 747-8i on approach to LAX, about a 10 mile radius from where I experienced the CTD today. I wonder if I corrupted something when I force closed MSFS when it was looping in the update endlessly in the installation manager screen and if I should uninstall MSFS and redownload the whole game again. I did that for the updated version before this hotfix was available and I don't look forward to redownloading the whole game again if it must be done. I did backup the Flight Simulator Packages folder before the hotfix was available but I wonder if that backup is now useless if I should be redownloading the whole game with the hotfix.
    Last edited by Dave68; 07-30-2021 at 02:59 PM.

  5. #15
    Join Date
    Mar 2021
    Location
    Texas
    Posts
    44

    Default

    I was back to square one, but now I am back to zero. I was able to fly on the first flight after the Hotfix for more than 20 minutes and it was great. Then I could only fly for 5-6 minutes. Then when I hit "Fly" it would CTD. Now MSFS will not even start up.
    Intel Core i7 3930K 3.2 GHz, 16GB NVIDIA GeForce GTX 1060, Windows 10

  6. #16
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Fayetteville, Georgia USA
    Posts
    31

    Default

    Finally got MSFS to behave. For the past couple of days the only good thing I could say about it was, it was driving me to drink. However I came across this and it worked for me. I don't know who posted this but I've tried to find it again just to thank him. So this is not my brain child:

    windows-cmd prompt (run as admin)-
    type sfc /scannow - Enter.
    Let windows repair.
    I'm now able to fly w/o CTD. So, whoever you are, thank you very much.
    Now if I can only find the "handcrafted" KATL.

  7. #17

    Default

    Update would CTD after about 5 minutes.

    Patch seems to have fixed whatever was broken.

    Wish they would fix the landing gear advisory though, very annoying. Click on the panel to turn it off and it sometimes comes back again.
    Gigabyte GA-X99 Gaming G1, i7-5960X, Noctua NH-D14, Crucial Ballistix Elite 64Gb, Nvidia GTX Titan X, Creative ZxR, Ableconn PEXM2-130, WD Black SN750 250Gb & 2Tb NVMe/Gold 10Tb HDD, Sony BDU-X10S BD-ROM, PC Power & Cooling 1200w, Cosmos C700M, Noctua iPPC 140mm x6, Logitech M570/K800, WinX64 7 Ultimate/10 Pro

  8. #18
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    San Diego, California, USA.
    Posts
    452

    Default

    Since I haven't flown in the last couple of weeks I have not encountered the update fiasco as I have not updated my version. Think I will wait until Monday to see if this Hotfix is truly fixing what is "hot". Just reading all the issues makes me want to just wait.

  9. #19
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bradford, West Yorkshire. UK
    Posts
    1,549

    Default

    The hotfix has.. er.. fixed it.
    It’s working fine for me, and others

    Regards
    Steve
    Intel I9-10900K - Gigabyte Z490 Vision G - 64Gb DDR4 - Gigabyte RTX2080ti - 3x 43” Panasonic 4k TVs
    Corsair HXi series 1000W 80+ Platinum PSU - 1x500gb & 1x1TB M.2 SSDs. - Reverb G2 VR Headset
    Honeycomb Alpha Yoke - Honeycomb Bravo Throttle Unit - Thrustmaster TPR Rudder Pedals - Saitek Throttles

  10. #20

    Default

    Quote Originally Posted by g7rta View Post
    I would be considering a clean installation (again) Uninstall the Sim.. completely delete all traces of it.. the reinstall. I don’t know what sort of internet speeds you get but that’s what I would do... and I’ve done it twice already this week.
    I finally discovered that what froze the sim halfway loading a flight were a couple add-on packs: Drzewiecki Moscow and Chicago Landmarks (both cherished by me), and only when trying to fly in those areas.

    Not easy to detect, since they were installed from the in-game marketplace, which proves that not only the add-ons in the Community folder can be conflicting. Consequently, I need to delete them from the Content Manager until updated versions are available. Apparently the guys at Drzewiecki are already working at it.

    Interestingly enough, their Washington DC and Seattle Landmarks packs don't cause this problem.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 08-02-2003, 04:15 AM
  2. FS2004 - First impressions + 2 "help" questions
    By JohnHamilton in forum FS2004
    Replies: 0
    Last Post: 07-30-2003, 11:46 PM
  3. Impressions on first FS2004 flight...
    By Tabs in forum FS2004
    Replies: 10
    Last Post: 07-29-2003, 05:17 PM
  4. First impressions of FS 2004
    By hubpilot in forum FS2004
    Replies: 2
    Last Post: 07-27-2003, 01:10 AM
  5. Orlenok A90 - First Impressions?
    By TornadoWilkes in forum FS2002
    Replies: 4
    Last Post: 02-20-2002, 12:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •