Results 1 to 7 of 7

Thread: Stuck on Installation Manager

  1. #1
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Near KHEG-Jacksonville, FL
    Posts
    790

    Default Stuck on Installation Manager

    Well, I have moved past the black screen's of death, now I am stuck on the Installation Manager

    I say stuck because at 10pm last night I was at the Installation Manager page, and had clicked Update a few times. Went to bed, got up at 6;15am (thanks to the cat) and found out that I was still on the same page.

    Any suggestions??
    Windows 10 Pro, 32 gigs DDR4 RAM, Nvidia GForce GTX 1660, Intel I7 10700 running at 3.8, with Noctua NH-L9x65, Premium Low-Profile CPU Cooler

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Halifax, West Yorkshire, UK
    Posts
    3,177

    Default

    Has it downloaded anything yet? If not, try some of the fixes I posted in this thread: https://www.flightsim.com/vbfs/showt...possible-fixes
    Tim Wright "The older I get, the better I was..."
    Xbox Series X and a big smile! Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7, Intel i5-7600k 3.80GHz, NZXT X62 Kraken, 32Gb Corsair DDR4 3000, 2x 2TB Samsung Hybrid SSD's, LG DVDRW, NVidia GTX1050Ti 4Gb, CH Yoke & Pedals, Dell P2815Q 28" 4k, Win 10 Pro x64

  3. #3
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Near KHEG-Jacksonville, FL
    Posts
    790

    Default

    Quote Originally Posted by tiger1962 View Post
    Has it downloaded anything yet? If not, try some of the fixes I posted in this thread: https://www.flightsim.com/vbfs/showt...possible-fixes
    No it has not.
    Windows 10 Pro, 32 gigs DDR4 RAM, Nvidia GForce GTX 1660, Intel I7 10700 running at 3.8, with Noctua NH-L9x65, Premium Low-Profile CPU Cooler

  4. #4
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bradford, West Yorkshire. UK
    Posts
    1,546

    Default

    Hope the cat isn’t the problem - have you tried moving the mouse?

    sorry

    Seriously though.. after reading Tim’s post earlier I turned on v-sync and locked my FPS to 60
    I know you can’t even get into flight sim but I also locked my FPS within the nvidia control panel. That might be worth a try. Personally I’m getting far less crashes now. Still doing it occasionally though (since this update)

    Regards
    Steve
    Intel I9-10900K - Gigabyte Z490 Vision G - 64Gb DDR4 - Gigabyte RTX2080ti - 3x 43” Panasonic 4k TVs
    Corsair HXi series 1000W 80+ Platinum PSU - 1x500gb & 1x1TB M.2 SSDs. - Reverb G2 VR Headset
    Honeycomb Alpha Yoke - Honeycomb Bravo Throttle Unit - Thrustmaster TPR Rudder Pedals - Saitek Throttles

  5. #5
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Near KHEG-Jacksonville, FL
    Posts
    790

    Default

    Quote Originally Posted by g7rta View Post
    Hope the cat isn’t the problem - have you tried moving the mouse?

    sorry

    Seriously though.. after reading Tim’s post earlier I turned on v-sync and locked my FPS to 60
    I know you can’t even get into flight sim but I also locked my FPS within the nvidia control panel. That might be worth a try. Personally I’m getting far less crashes now. Still doing it occasionally though (since this update)

    Regards
    Steve
    Lol, no it's not the cat's fault

    I would use Tim's excellent suggestions, my only problem is, I cannot get the sim to even load, it just sits on the Installation Manager screen.
    Windows 10 Pro, 32 gigs DDR4 RAM, Nvidia GForce GTX 1660, Intel I7 10700 running at 3.8, with Noctua NH-L9x65, Premium Low-Profile CPU Cooler

  6. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bradford, West Yorkshire. UK
    Posts
    1,546

    Default

    Might sound a bit strange but you might want to try locking the FPS outside of the sim... in the nvidia control panel for example. Bit of a long shot I know, but my sim crashed while trying to launch it earlier. I locked the FPS at 60 via the nvidia panel and it worked. Maybe a coincidence but..?

    Regards
    Steve
    Intel I9-10900K - Gigabyte Z490 Vision G - 64Gb DDR4 - Gigabyte RTX2080ti - 3x 43” Panasonic 4k TVs
    Corsair HXi series 1000W 80+ Platinum PSU - 1x500gb & 1x1TB M.2 SSDs. - Reverb G2 VR Headset
    Honeycomb Alpha Yoke - Honeycomb Bravo Throttle Unit - Thrustmaster TPR Rudder Pedals - Saitek Throttles

  7. #7
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Near KHEG-Jacksonville, FL
    Posts
    790

    Default

    Quote Originally Posted by g7rta View Post
    Might sound a bit strange but you might want to try locking the FPS outside of the sim... in the nvidia control panel for example. Bit of a long shot I know, but my sim crashed while trying to launch it earlier. I locked the FPS at 60 via the nvidia panel and it worked. Maybe a coincidence but..?

    Regards
    Steve
    Giving it a shot. Will report either way.

    Did not help
    Last edited by davidc2; 07-29-2021 at 03:05 PM.
    Windows 10 Pro, 32 gigs DDR4 RAM, Nvidia GForce GTX 1660, Intel I7 10700 running at 3.8, with Noctua NH-L9x65, Premium Low-Profile CPU Cooler

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 02-27-2018, 02:31 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 02-11-2018, 05:47 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 04-21-2014, 02:44 AM
  4. XMS MANAGER or EMS MANAGER
    By pcohen in forum PC Software Tech
    Replies: 3
    Last Post: 05-12-2013, 11:39 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 02-10-2007, 09:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •