Results 1 to 8 of 8

Thread: missing UK landmarks after updates?

  1. #1

    Default missing UK landmarks after updates?

    Hi all, just registered as new to posting. I have installed all the updates in Microsoft Flight Simulator (mandatory it looked like), some took many hours to install Huge Gb's of data. Anyway, I went to check out a few places like London; missing Big eye and Buckingham palace? I checked out Edinburgh and there is none of the landmark Bridges (Forth road and rail) which were clearly shown in photos before the updates. ( Version: 1.15.8.0 App 1.62GB ) Install size: 94.9Gb Standard Installation. Thanks for any advice please.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Near KHEG-Jacksonville, FL
    Posts
    584

    Default

    Welcome to the forums.

    Go into your settings and ensure that your online capability is turned ON. That includes Bing maps etc.
    Windows 10 Pro, 32 gigs DDR4 RAM, Nvidia GForce GTX 1660, Intel I7 10700 running at 3.8, with Noctua NH-L9x65, Premium Low-Profile CPU Cooler

  3. #3

    Default

    Thanks Dave, I checked and these are all ticked correctly on. It's as if none of the world updates are installed hence missing landmarks.
    Another things I would mention is that when I select a flight (Select Departure Airport) the History function is empty, not storing my recent flights, only the original one when first installed the sim. Do I need to re- install the whole flight sim do you think? Thanks for any info.

  4. #4

    Default missing landmarks

    Thanks Dave, I checked and all settings are already on. The sim is acting as if none of the world updates have been installed. Another things I noticed is that when preparing a flight the HISTORY panel does not show any flights or saved destinations either. hmm. Do I need to re-install the whole Sim maybe? thanks anyway for your time!

  5. #5
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Near KHEG-Jacksonville, FL
    Posts
    584

    Default

    Quote Originally Posted by david_vr View Post
    Thanks Dave, I checked and these are all ticked correctly on. It's as if none of the world updates are installed hence missing landmarks.
    Another things I would mention is that when I select a flight (Select Departure Airport) the History function is empty, not storing my recent flights, only the original one when first installed the sim. Do I need to re- install the whole flight sim do you think? Thanks for any info.
    I do remember reading (somewhere) that some people have had their logbooks wiped out. This could be affecting you. Not sure how to fix it though

    Have you gone to your Content manger and ensured everything is installed?
    Windows 10 Pro, 32 gigs DDR4 RAM, Nvidia GForce GTX 1660, Intel I7 10700 running at 3.8, with Noctua NH-L9x65, Premium Low-Profile CPU Cooler

  6. #6

    Default missing landmarks

    haha, the UK world scenery was never installed! lol I thought with the updates it was automatic. Went ahead and updated and all's good. Thanks for your time again David !

  7. #7
    Join Date
    Jan 2021
    Location
    Arizona
    Posts
    38

    Default

    Yes, you have to go to Content Manager and look for more updates. It is one of the hidden 'features' of the way that MS and Asobo are doing the changes. There usually are a couple of updates - or more - hiding in the Content manager.

    If I was to wish for one change to the whole software package it would be to allow me to decline an update, at least for a while, instead of making it a mandatory update. I would greatly prefer to wait until I see community reaction to an update before taking the update.

  8. #8
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Near KHEG-Jacksonville, FL
    Posts
    584

    Default

    Quote Originally Posted by david_vr View Post
    haha, the UK world scenery was never installed! lol I thought with the updates it was automatic. Went ahead and updated and all's good. Thanks for your time again David !
    Windows 10 Pro, 32 gigs DDR4 RAM, Nvidia GForce GTX 1660, Intel I7 10700 running at 3.8, with Noctua NH-L9x65, Premium Low-Profile CPU Cooler

Similar Threads

  1. minnesota missing landmarks
    By donbouchier in forum Microsoft Flight Simulator 2020
    Replies: 11
    Last Post: 11-27-2020, 11:13 AM
  2. SW UK Landmarks
    By flyboy208 in forum MSFS Screen Shot Forum
    Replies: 5
    Last Post: 05-26-2009, 06:58 AM
  3. Missing landmarks
    By g7rta in forum FSX
    Replies: 2
    Last Post: 10-26-2006, 06:01 PM
  4. Major city landmarks missing - Baltimore
    By EyeMWing in forum FS2002
    Replies: 8
    Last Post: 01-01-2002, 09:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •