Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Matching GPU

  1. #11

    Default

    Quote Originally Posted by mega View Post
    This question
    I was, obviously, concurring with the first answer.
    Your Matching GPU will gain NOTHING from a GPU upgrade.
    Clear?

  2. #12

    Default

    Quote Originally Posted by jorgen.s.andersen View Post
    You do not need a better CPU, the one you have is fine.

    What you need to do is to overclock it, so it runs at a clock rate above 4.5 GHz at least, instead of at 3.6 GHz.

    Your bottleneck is the 3.6 GHZ clock rate.

    Jorgen
    Thank you Jorgen

  3. #13
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    8,094
    Blog Entries
    1

    Default

    How many monitors are you using?
    And what is the resolution of those monitors?

    Also run GPU-Z and HWMonitor while P3D is running, and look at Max GPU use to see how heavily your GPU was used while playing.

  4. #14

    Default

    One monitor at 1920x1080

  5. #15
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Florida
    Posts
    1,806

    Default

    Quote Originally Posted by Luke View Post
    Why are people making suggestions in the absence of data? For all we know the GPU could be the limiting factor. 5 minutes with NVI or GPU-Z will let him know for sure. And if the GPU is at 95%+ then overclocking the CPU won't do much beyond consume more power.

    Cheers!

    Luke
    You don't need data to know that the CPU is the primary limiting factor.
    Intel 10700K @ 5.0 Ghz, Asus Maxumus XII Hero MB, Noctua NH-U12A Cooler, Corsair Vengence Pro 32GB 3200Mhz, Geforce RTX 2060 Super GPU, Cooler Master HAF 932 Tower, Thermaltake 1000W Toughpower PSU, Windows 10 Professional 64-Bit, and other good stuff.

  6. #16
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Sweat Mountain, GA
    Posts
    595

    Default

    Quote Originally Posted by W2DR View Post
    You don't need data to know that the CPU is the primary limiting factor.
    I have the same CPU and am GPU limited with a 1070.

    It's amazing how long people stumble around when they cannot do the basic data collection required to do proper troubleshooting. </shrug>

    Luke

  7. #17

    Default

    I do know my rig ([email protected] GHz laptop, GTX1050) is CPU limited, because its usage is frequently pegged at 100% (I can see this using MSI Afterburner).

    However, how do I know how much should I overclock (or which CPU should I purchase) in order to balance usages?

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. TWA & PanAm 747's....with matching crew! :)
    By McQueen in forum MSFS Screen Shot Forum
    Replies: 5
    Last Post: 08-29-2006, 05:56 PM
  2. Matching Airport Code to Country
    By iagman in forum FS2004
    Replies: 2
    Last Post: 02-17-2006, 05:38 PM
  3. Matching a plane and a panel....
    By saturn05 in forum FS2004
    Replies: 7
    Last Post: 05-21-2004, 06:36 PM
  4. Panel Mixing and Matching?
    By planecrazy in forum FS2002
    Replies: 2
    Last Post: 07-06-2003, 04:33 AM
  5. ....'Bag Matching'.....!!.....
    By tailboom in forum FS2002
    Replies: 3
    Last Post: 01-17-2002, 10:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •