Results 1 to 3 of 3

Thread: Altitude Hold will not allow ILS landing (172)

  1. #1

    Default Altitude Hold will not allow ILS landing (172)

    How do you prevent Altitude Hold from activation when making an ILS approach and landing.
    Every setting is reacting as required for operation but the glide slope will not activate.
    Thanks for the assist. Doc

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bristol, uk.
    Posts
    3,080

    Default

    Altitude hold will hold your altitude at your given setting. You need to activate the the approach button (APP) to follow the glide slope.
    Ryzen 5600X, AM4, Zen+ 6 Core 12 thread
    Nvidia 3070 Founders edition 16 Gig RAM - Windows 10
    MSFS 2020 Premium Deluxe Edition
    Resolution 1920 x 1080

  3. #3

    Default

    Another minor trick is when the (APP) is engaged and you see no movement, do a quick toggle between NAV1 and NAV2, (from NAV1 to NAV2 and back to NAV1 in quick succession). I had a similar situation twice.

    Sam

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 12-23-2015, 06:34 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 11-17-2015, 09:01 AM
  3. FSX won't allow ILS approaches
    By RamTech in forum FSX
    Replies: 13
    Last Post: 01-23-2011, 10:58 PM
  4. KCOS Approach will not allow ILS R35L/R
    By 7107delicious in forum FSX
    Replies: 6
    Last Post: 03-05-2010, 06:11 PM
  5. Posibility of FSDS upgrade to allow landing lights.
    By lesdillon in forum Aircraft Design Archive
    Replies: 0
    Last Post: 06-28-2002, 11:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •