Results 1 to 10 of 10

Thread: I've just made a mess of my settings.

  1. Default I've just made a mess of my settings.

    I've just reinstalled FSX with the application pack and reinstalled all my aircraft and it looks good, everything is as it should be.
    It's taken me a few days to get to this point.

    However, I unticked "Preview DirectX 10" in the settings after reading a tweak post. Now, after re-ticking the Directx 10 box to get back to how I was, all my aircraft have turned white whereas they weren't before.

    Leaving DirectX 10 disabled shows the aircraft liveries as they should be but I'd like to get DirectX 10 back as it does look a lot better.
    Any ideas how I get back to how it all was with Directx 10 enabled?

    I'm on Windows 10 and a fast SSD PC.

    Thanks,
    Chris

  2. #2
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    18,047

    Default

    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    No flight Sim installed until I get a new computer.

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by cowbananas View Post
    I've just reinstalled FSX with the application pack and reinstalled all my aircraft and it looks good, everything is as it should be.
    It's taken me a few days to get to this point.

    However, I unticked "Preview DirectX 10" in the settings after reading a tweak post. Now, after re-ticking the Directx 10 box to get back to how I was, all my aircraft have turned white whereas they weren't before.

    Leaving DirectX 10 disabled shows the aircraft liveries as they should be but I'd like to get DirectX 10 back as it does look a lot better.
    Any ideas how I get back to how it all was with Directx 10 enabled?

    I'm on Windows 10 and a fast SSD PC.

    Thanks,
    Chris
    Open FSX.cfg. Change `1` to 0` for the direct x 10 line.
    Sorted.

  4. Default

    Thank you, I'll have a look at that. Still trying to figure out why FSX on Windows 10 has closed the door on the Preview DirectX 10 setting when it worked just fine the day before. I may have to do yet another reinstall just to get back to what I had but it takes a good two days.
    Anyone with any ideas, please chip in...

  5. #5
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    18,047

    Default

    Probably a Win10 update caused the problem.
    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    No flight Sim installed until I get a new computer.

  6. Default

    No, definitely not the case. My FSX pc is offline, no Win 10 updates.

  7. #7

    Default

    Steve's DX10 Scenery Fixer is a must have, or try this...

    Quote Originally Posted by Tom Tsui
    ...this (shader) cache is prone to be messed up when settings of fsx.CFG are changed or system is toggled between DX9 and DX10, etc.
    https://fsxtimes.wordpress.com/2011/...-shader-cache/

    EDIT: Instead of just deleting it, you might want to move the contents as a backup in case something goes wrong! Good Luck!
    Last edited by dogdish; 11-21-2020 at 09:42 AM.
    Gigabyte GA-X99 Gaming G1, i7-5960X, Noctua NH-D14, Crucial Ballistix Elite 64Gb, Nvidia GTX Titan X, Creative ZxR, Ableconn PEXM2-130, WD Black SN750 250Gb & 2Tb NVMe/Gold 10Tb HDD, Sony BDU-X10S BD-ROM, PC Power & Cooling 1200w, Cosmos C700M, Noctua iPPC 140mm x6, Logitech M570/K800, WinX64 7 Ultimate/10 Pro

  8. Default

    Some aircraft liveries (paints) do not work in dx10 mode.
    That's just the way it is.

  9. Default

    All the liveries were working up until yesterday. Good advice, will back up current install before changing anything else. Will check out the shader cache idea after back up. Thanks everyone. Will get back after the changes.

  10. Default

    Well, deleting the shaders messed up FSX, it won't start so just restoring the backup at the moment.
    Mallcott, I had missed your post so I checked the fsx.cfg file and there's no listing for the DirectX 10 line.
    I'll be back....

Similar Threads

  1. Made a mess need to reset my xplane
    By Francofree in forum X-Plane
    Replies: 1
    Last Post: 02-08-2015, 12:30 PM
  2. big mess .. little mess ?
    By anitelite in forum PC Software Tech
    Replies: 9
    Last Post: 08-08-2012, 05:26 PM
  3. Made a mess of an edit...
    By AngusL in forum MSFS Screen Shot Forum
    Replies: 4
    Last Post: 07-05-2005, 09:47 AM
  4. I have made a mess/
    By mll_kingair in forum FS2004
    Replies: 2
    Last Post: 11-08-2003, 09:33 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 03-10-2002, 07:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •