Results 1 to 6 of 6

Thread: Help: "Please insert Disc 1"!

  1. Default Help: "Please insert Disc 1"!

    Help!

    I have the Deluxe Premium MSFS2020 bought and downloaded since the first day. And now appears the message "Please insert Disc 1". I have no disc! What happened? I played yesterday without problem.

    Anyone can help me?

    Thank you

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Halifax, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,395

    Default

    This happens when MSFS can't detect an internet connection. Quit MSFS, reboot your router and relaunch MSFS.
    Tim Wright "The older I get, the better I was..."
    Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7, Intel i5-7600k 3.80GHz OC'd 4.28GHz, NZXT X62 Kraken, 16Gb 3500MHz Ram, 2x 2TB Samsung Hybrid SSD's, LG DVDRW, NVidia GTX1050Ti 4Gb, Phanteks Enthoo Pro M case, CH Yoke & Pedals, Dell P2815Q 28" 4k Monitor, Windows 10 Pro x64

  3. Default

    Solved!

    - I've checked my Internet connection. It was OK!.

    - I've checked the language and time. No problem.

    - I've excluded the game from the Windows Security!

    But the message was there after the checking and msfs didn't work!

    So I've returned my PC to a previous restauration point (24/10).

    It worked. But I can't figured out what happened!

  4. Default

    Thanks tiger1962!

    Something happened.

    Perhaps Internet!

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by tiger1962 View Post
    This happens when MSFS can't detect an internet connection. Quit MSFS, reboot your router and relaunch MSFS.

    I am reinstalling after losing everything when resetting the Store app and flight sim app!
    My connection is very good directed my install to disk F where it was before... well actually that's not quite true.... When I install the last 3 times over the weekend It started the install to C drive then when the updating starts it would say not enough room on dick C so I always redirect it to disk F..... Any how the only difference this time around I directed everything to the F drive... The sim fires up then after pressing any key and the globe graphic as finished it then is now asking for the install disk ha so I got the same message with a strong internet connection.......
    AMD Ryzen 9 3900X 3.79 GHz
    ASRock B550 Phantom Gaming 4 Motherboard
    4x8GB = 32GB DDR4 Vengeance LXP 2400MHz
    XFX RX 5600 XT Thicc III ULTRA-14GBPS 6GB Boost UP to 1750MHz GDDR6 3xDP

  6. #6

    Default

    Just deleted all the root files on the C drive User/app/packages/ ect... to flightsim the Insert Disk has now gone away and my 5th install in 3 days is now in progress.... the good news the download is around 3 hours this end....
    AMD Ryzen 9 3900X 3.79 GHz
    ASRock B550 Phantom Gaming 4 Motherboard
    4x8GB = 32GB DDR4 Vengeance LXP 2400MHz
    XFX RX 5600 XT Thicc III ULTRA-14GBPS 6GB Boost UP to 1750MHz GDDR6 3xDP

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: 03-19-2013, 04:54 AM
  2. FSBuild "Insert" Help
    By dreamflight767 in forum FS2004
    Replies: 5
    Last Post: 10-31-2012, 12:14 AM
  3. Disc drive doesn't see fsx disc 1
    By mikk443m in forum FSX
    Replies: 10
    Last Post: 08-15-2012, 04:26 PM
  4. No "Add-ons" or "Tools" in "Alt-Bar"
    By GermanPilot in forum FSX
    Replies: 4
    Last Post: 05-28-2012, 02:31 PM
  5. Replies: 11
    Last Post: 03-04-2011, 07:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •