Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Large Commercial Jet Add-On

  1. #1

    Default Large Commercial Jet Add-On

    I don't have the full package which I know includes the 787, I can't justify the cost for just the one additional aircraft I want. The additional airports don't interest me.

    But having said that.

    Are there any 777, 787, A330, A340 add on's available yet?

  2. Default

    Nope.
    Thermaltake Ryzen Gen 9 3900x 12cores, 4.6ghz 32gig of Ram, Liquid Cooled Everything.

  3. Default

    They will come but for now I feel you. I almost have buyer's regret for getting the "Premium Deluxe Edition" because The airliners are kind of screwed up right now. Having said that, I'm sure that with a few updates this sim will be awesome. Remember X-Plane 11.00? It sucked, but now it is a great sim. Just be patient.

  4. Default

    Quote Originally Posted by data65 View Post
    They will come but for now I feel you. I almost have buyer's regret for getting the "Premium Deluxe Edition" because The airliners are kind of screwed up right now. Having said that, I'm sure that with a few updates this sim will be awesome. Remember X-Plane 11.00? It sucked, but now it is a great sim. Just be patient.
    The new update coming up has aircraft improvements in it. I'm looking forward to this one, lets hope they take care of alot of the issues with the airliners.
    Thermaltake Ryzen Gen 9 3900x 12cores, 4.6ghz 32gig of Ram, Liquid Cooled Everything.

  5. #5

    Default

    I'm itching to fly a big 10 or a Tristar in the new sim but realistically expect it will probably be well into next year at the earliest.

    I suspect the main issue for developers is not so much converting their 3D models, sounds or adapting flight physics as how systems are integrated. The big jets in the game by default use a FMC to drive the autopilot (which is kind of broken at present) as opposed to the legacy "Acme" system in FS of old, which freeware developers in particular could just bolt on their aircraft with a few well placed buttons.
    Vern.

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by data65 View Post
    They will come but for now I feel you. I almost have buyer's regret for getting the "Premium Deluxe Edition" because The airliners are kind of screwed up right now. Having said that, I'm sure that with a few updates this sim will be awesome. Remember X-Plane 11.00? It sucked, but now it is a great sim. Just be patient.
    I get the impression you think I have a problem?

    I don’t, I love the game.

    I Just want to fly long haul but not with the 747.

    I was just curious if there was add ons for aircraft yet as the price for the version with the 787 isn’t worth it for the one aircraft I want. If not I’ll deal with it.

  7. #7

    Default

    My smart money is on Just Flight churning something out first. Their "Flite" range may not be study level but were nice enough to fly in FS9/FSX etc.
    Vern.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Rio de Janeiro
    Posts
    1,956
    Blog Entries
    2

    Default

    Addons for MSFS2020 are being on the table across developpers. So far NONE has been released.
    They have to make it full xml, which they dont like because the security parameters were all embedded in gau or dll files. They have to use DRM and this learning-adapting means re-designing all the gau gauges in xml. Then they must integrate the FMC if the plane has one, so I reckon that releasing classic planes with no Garmin and no FMC and a basic autopilot would be much easier

    Frankly, I dont know why would it take so much work-time to launch some planes, the xml format is easier to set, test, config, change. Im glad MSFS is forcing everyone to leave the gau and dll formats for good (closed and obscure in their format)

    Besides this is not knew. FSX and P3D already indicated the xml was the way to go, but all developpers kept making gau and dll gauges
    Kapitan
    Anything I say is...not as serious as you think

  9. #9
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Getting warmer now
    Posts
    8,148

    Default

    Quote Originally Posted by Kapitan View Post
    Frankly, I dont know why would it take so much work-time to launch some planes, the xml format is easier to set, test, config, change. Im glad MSFS is forcing everyone to leave the gau and dll formats for good (closed and obscure in their format)
    The big issue right now for more complex add-ons is that the SDK is not complete. And for what is there, the documentation is, in some cases, completely lacking.

    For those looking for older aircraft, PMDG is planning on bringing their DC-6 to MSFS. No timeline for when this will happen though.

    https://fselite.net/news/pmdg-develo...date-and-more/

  10. #10

    Default

    I actually relish the challenge of flying with the old style autopilot, used to love firing up the Captain Sim 707. So long as the integrity of the flight plan is preserved on saving/loading (something I hope Asobo and MS are working on anyway) that may be the quickest way of getting a third party tube in the game.
    Vern.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 10-16-2018, 11:31 AM
  2. Can i fly a medium to large jet in fsx without ATC keep bugging me ?
    By jaffacake2000 in forum Newcomer Services
    Replies: 8
    Last Post: 02-19-2013, 11:21 AM
  3. How To Slow A Large FS9 Jet
    By edwardziegler in forum FS2004
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2004, 11:30 PM
  4. 'One Mc-83, a large coke and a large fries please...'
    By dahawg123 in forum MSFS Screen Shot Forum
    Replies: 4
    Last Post: 07-21-2003, 08:15 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •