Page 1 of 10 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 96

Thread: Who has given up on fs2020?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    15

    Unhappy Who has given up on fs2020?

    I wonder how many people have given up on Microsoft's latest flight simulator. Like a lot of people, I per-ordered the "Premium Deluxe" version and even built a new system for it. After weeks and weeks of dealing with control issues (not being able to have 2 USB throttle quadrants) and not getting any help from Microsoft about this issue. I should also say that Logitech have proven to be useless in not being able to supply a replacement for the original quadrant that came with the yoke (the one that hooks directly to the yoke via a mini DIN connector).
    I have asked about trying to set up 2 USB quadrants on a few different forums and no one seems to have figured it out.
    I went back to a single quadrant, set it up in the Control section, and promptly crashed and burned on take off due to uncontrollable full right rudder. Went in adjusted all the sensitivities etc.No joy. Disconnected the rudder pedals and used Auto-Rudder. Finally got the plane into the air but the whole thing was twitchy as hell.
    Ive checked the yoke in Control Panel and it responds normally. I even tried a new joystick I borrowed from a friend. Same deal.
    I have just sent Microsoft a refund request. Going to go back to FSX and see how X-Plane 12 pans out.
    Gotta say I am really disappointed. I've been flying FSX since 2006 and never had the issues that this latest dud gives.
    I would be really interested to see what flight controllers were able to be used without having to do any reprogramming.
    RYZEN 5 3600X/MSI MPG X570 GAMING EDGE M/B with 64Gb ddr4 3600 RAM. Gigabyte RTX2070 Super GPU.
    Liquid cooling and WD 1TB Blue SN550, M.2 2280 NVMe PCIe Gen3 & WD 2TB Blue 3D NAND, 2.5" SATA III SSD

  2. Default

    People were jumping way too early. Crazy, crazy stuff!
    Just did my first flight in FS9 in 3 months, been busy, what a blast it was! Total enjoyment beginning to end.

    My advice is to look at what makes you happy and be happy. Let others struggle along for years to come while you just have a great time flying planes in your flight sim.

    Edit: Oh, and not a single issue at all during my FS session! None. Zip. Just total enjoyment.
    Last edited by Skywatcher12; 09-07-2020 at 07:48 AM.
    Mark Daniels

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by Skywatcher12 View Post
    People were jumping way too early. Crazy, crazy stuff!
    Just did my first flight in FS9 in 3 months, been busy, what a blast it was! Total enjoyment beginning to end.

    My advice is to look at what makes you happy and be happy. Let others struggle along for years to come while you just have a great time flying planes in your flight sim.
    My short flight last night in the new Flight Simulator (Carlisle to West Freugh) was pretty much the same as yours'; total enjoyment from beginning to end. It was absolutely stunning flying over my home!

    Aren't we lucky to have so many simulators to choose from :-)

    Dominic

  4. Default

    I cant use my Throttletek it goes from 0 to 50 % power as soon as I advance it also the flaps go from 0 to full as soon as I touch the flaps lever.It all worked perfectly in FSX !! ITS obvious Assobo never worked with FSX when developing this but I'm not ready to give up just yet.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Rio de Janeiro
    Posts
    1,933
    Blog Entries
    2

    Default

    Quote Originally Posted by learpilot View Post
    I cant use my Throttletek it goes from 0 to 50 % power as soon as I advance it also the flaps go from 0 to full as soon as I touch the flaps lever.It all worked perfectly in FSX !! ITS obvious Assobo never worked with FSX when developing this but I'm not ready to give up just yet.
    That same issue happened to me the first time i started the sim.
    Went to Options Controls, filter All, deleted all the assignments for slider Z, added the 2 throttle increase and decrease and it was ready to fly. It took probably 45 seconds.

    For you is taking since aug 18th 20 days, sad
    Kapitan
    Anything I say is...not as serious as you think

  6. #6

    Default

    No issues here. My aging hardware worked out of the box.

    Flying colors!

    W33
    X-Plane 11, P3D. 32GB RAM, i7 8700k, 1080Ti, Oculus Rift, 1TB SSD

  7. #7
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bradford, West Yorkshire. UK
    Posts
    448

    Default

    Hi, sorry to hear of your problems. I used to use two Saitek throttle units with the Alpha and they both worked fine. I sold one one of the units (I upgraded the yoke to a honeycomb) but I am still using one of the Saitek throttles & it works perfectly. I don’t know what was causing you’re problem. Maybe someone else here could help.
    Presumably you tried different usb posts? I know some devices work better with usb 2 rather than usb 3 - which were you using?

    Regards
    Steve

  8. Default

    Quote Originally Posted by DominicS View Post
    My short flight last night in the new Flight Simulator (Carlisle to West Freugh) was pretty much the same as yours'; total enjoyment from beginning to end. It was absolutely stunning flying over my home!

    Aren't we lucky to have so many simulators to choose from :-)

    Dominic
    Haha, yes, if you are happy, by all means use MSFS. Whatever sim you are with, if you are not happy, accept it and go back to what makes you happy.

    Everyone should also be free to express what makes them happy and not happy to any audience. Not a stab at you either Dominic, you are fair, some others could do with a little work though...lol
    Mark Daniels

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by Skywatcher12 View Post
    Everyone should also be free to express what makes them happy and not happy to any audience. Not a stab at you either Dominic, you are fair, some others could do with a little work though...lol
    Thanks Mark...I try my best :-)

    Thank god for cycling!!!

    Cheers

    Dom

  10. #10

    Default

    The sim hasn't even been out for a month. I am running FS2020 on a laptop bought in 2016 and it runs just fine. The graphics are way better than what I got in Prepar3d. True, I get bad frame rates at high quality airports like JFK but just go East to ISP on long island and it is beautiful and flyable. With the right tweak, it looks very realistic.

    Don't throw in the towel yet. A year or two from now it will improve dramatically with many addons.

    Still, if you don't like it, go back to the sim you used before.

Page 1 of 10 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. Has Megascenery Earth Given Up? No New Releases For a WHILE
    By Ragtopjohnny in forum The Outer Marker
    Replies: 6
    Last Post: 03-15-2011, 02:33 PM
  2. I've given up on FS9 need some advice on FSX
    By lvflyer in forum MSFS Multiplayer Adventures
    Replies: 4
    Last Post: 12-06-2010, 05:15 PM
  3. Texture Fix has given me an extra 15fps
    By doorstep in forum FSX
    Replies: 1
    Last Post: 06-08-2010, 09:50 PM
  4. Dreamfleet given up on heavies?
    By chrisblore in forum DreamFleet General Discussion Forum
    Replies: 10
    Last Post: 08-08-2002, 05:28 PM
  5. Gues what Microsoft has given us....
    By USNJetMech in forum FS2002
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2002, 07:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •