Results 1 to 10 of 10

Thread: Anyone else notice spotty ATC voices?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Ohio, United States
    Posts
    5

    Default Anyone else notice spotty ATC voices?

    For me installation and setup went quite well. I did a few short orientation flights and then tried out the A320. As a long time user of the PMDG 737, the default A320 was different and I'm still not sure what really works and what doesn't (mainly with the FMC as it's different than the one in the 737). So, I'm not sure what is a bug, what is turned off and what is just my lack of experience with the aircraft.

    But, I digress - just sharing...

    My main issue for this thread is that I'm getting an audible voice from ATC or "myself" only about 10% of the time. I can see the text scrolling, but you only hear the mic chirp - no voice. 10% of the time its fine.

    Is anyone else experiencing this problem? Any solutions out there?

    Thanks
    Bryan

  2. #2

    Default

    Yes, I am getting the same thing, just as you describe. It's not all the time but more often than not I'll just get a chirp and if the ATC window isn't open, no notification ATC needs to talk to me.

  3. #3
    Join Date
    May 2012
    Location
    Swindon UK
    Posts
    530

    Default

    After taking off without any ATC (which I've deferred to the co-pilot anyway), I got a semi audible sound about two thirds of the way into my flight, no text repeater message and nothing else after that. So it looks like ATC is actually worse than FS9 or FSX.
    Vern.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Halifax, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,927

    Default

    Have you installed the English (United States) Language Pack from Windows Update? ATC needs this language pack installed to work properly. Go to Settings/Time & Language/Language and under the Preferred Languages heading, click on + Add a language.
    Tim Wright "The older I get, the better I was..."
    Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7, Intel i5-7600k 3.80GHz OC'd 4.28GHz, NZXT X62 Kraken, 32Gb Corsair Vengeance DDR4 3000, 2x 2TB Samsung Hybrid SSD's, LG DVDRW, NVidia GTX1050Ti 4Gb, Phanteks Enthoo Pro M case, CH Yoke & Pedals, Dell P2815Q 28" 4k, Win 10 Pro x64

  5. #5
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Ohio, United States
    Posts
    5

    Default

    I do not know if I have this language pack installed for sure. I will give it a try later today and follow up with the forum.

    Thanks

  6. #6

    Default

    I am having the same issue. Language pack installed. All settings verified.

  7. #7

    Default

    In the sound options switch Text-To-Speech from Azure(generated on a server somewhere) to Windows Offline (locally installed language pack).

  8. #8
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Tampa, Florida, USA.
    Posts
    371

    Default

    There is a work around for now...in the sound settings change the voice setting Azure to Windows. Sound is not as good but you won't have the cut outs. Read on the microsoft forums that they probably need to tweak something server side to push the voice more reliably.

  9. #9
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Brussels, Belgium
    Posts
    63

    Default

    If you have the language pack installed, it is definitely the Azur setting that's failing. Just change this setting to Windows offline and the ATC sound will come back for all messages exchange, you, AYC service and live AI traffic.

    Hope this helps

    best regards

  10. #10
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Ohio, United States
    Posts
    5

    Default

    Just to close this out, switching to the Windows Offline option fixed the issue for me although the quality of the voices and the variation in voices (I think) is much more limited. Thanks for the info.

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 10-21-2010, 12:40 PM
  2. Anyone else notice on their system no microstutters if .............
    By flightsimmer747 in forum PC Hardware, Video And Audio Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-22-2005, 06:28 AM
  3. Replies: 5
    Last Post: 12-10-2004, 02:17 PM
  4. Anyone Ever Notice?
    By TruffleShuffle in forum FS2002
    Replies: 0
    Last Post: 07-16-2002, 04:39 PM
  5. Did anyone notice this?
    By cessan270 in forum FS2002
    Replies: 1
    Last Post: 02-18-2002, 06:25 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •