Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: Weather engine

  1. #1

    Default Weather engine

    Hello fellow pilots,
    I have since 3 days a major issue with my weather engine from HiFi active sky Evolution.
    Whatever i do, i got always the message that my clock is set into the future and therefore the engine isn't able to give real time weather.
    I've installed SP5 because that should solve this issue, but without luck. Second i cleared the browser but also without luck.

    So i switched to the weather engine from REX overdrive, but also no real time weather availlable.
    I did follow severall stepps mentioned in the world of google but nothing works on both weather engines.

    Now i'll hope someone around here can give me a solution on this issue, because this isn't funny anymore.

    And yes i know FS2004 is heavy outdated but i just love this version very much.

    Thank you friends for reading this and willing to help an old pilot in need lol.

  2. Default

    Check your BIOS to make sure the time is set correctly. Also check in Windows to make sure the time is set properly.

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by bam1220 View Post
    Check your BIOS to make sure the time is set correctly. Also check in Windows to make sure the time is set properly.
    Both settings checked and are correct! I also checked the firewall settings, both applications are set correctly.

  4. Default

    This was a problem from memory that SP5 does fix. If you installed SP5 after this issue started happening may be worth uninstalling ASE completely and then reinstalling ASE fresh with SP5. I don't think this problem has anything to do with your system. It was an ASE issue. I'm not 100% certain but around 99%.
    Mark Daniels

  5. #5

    Default

    Capt Charlier,

    Same problem here. As you exactly described, just in the past 3 days which renders the replies to your inquiry totally baseless. I'm sure they meant well. I have contacted HiFi and will provide my response here for you.

    Michael

  6. Default

    Quote Originally Posted by grau View Post
    Capt Charlier,

    Same problem here. As you exactly described, just in the past 3 days which renders the replies to your inquiry totally baseless. I'm sure they meant well. I have contacted HiFi and will provide my response here for you.

    Michael

    And I am sure you meant well too. But I used the program yesterday and didn't have an issue. Interested to know what HiFi tells you.

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by Skywatcher12 View Post
    This was a problem from memory that SP5 does fix. If you installed SP5 after this issue started happening may be worth uninstalling ASE completely and then reinstalling ASE fresh with SP5. I don't think this problem has anything to do with your system. It was an ASE issue. I'm not 100% certain but around 99%.
    Okay I did a clean install with the program and SP5, but the issue remains. I did un-install again cleaned the Register stroke and a 100% fresh clean install, with SP4 and SP5 and still have the issue.

    I've also checked REX weather engine and FS9 inbuild engine but also no weather

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by grau View Post
    Capt Charlier,

    Same problem here. As you exactly described, just in the past 3 days which renders the replies to your inquiry totally baseless. I'm sure they meant well. I have contacted HiFi and will provide my response here for you.

    Michael
    Thank you i'll look forward to the outcome of that response

  9. #9
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Regina, Canada
    Posts
    25

    Default

    I'm also having the same problem with ASE.

    Greg

  10. Default

    I have my doubts this is the issue or if it will even fix it, but a shot in the dark and worth looking into anyway in case these options are not enabled which they probably should be for the sake of eliminating any future grief with something that depends on it.

    If you go into the Control Panel | Internet Options, do your encryption settings look like what I highlighted in yellow?
    Attached Images Attached Images  
    My forum project. Click me
    OOM errors? Read this.
    Pick an Amazon wish list, help a child out
    From RLG, Fly heading 053, intercept 315 DVV, look for the orange glow of a SAM.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 07-20-2015, 09:03 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 04-08-2015, 07:57 PM
  3. Weather,Weather and More Weather
    By usb777 in forum FSX
    Replies: 1
    Last Post: 01-21-2014, 01:54 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 07-22-2002, 11:37 PM
  5. Engine Failure !!! Engine Failure!!! Piece of cake.........!
    By Boeing_747 in forum The Outer Marker
    Replies: 1
    Last Post: 03-14-2002, 11:56 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •