Results 1 to 4 of 4

Thread: Cannot Change Aircraft Model

  1. Default Cannot Change Aircraft Model

    I had this happen once years ago; but, I forget how I fixed it.

    I have an aircraft with 4 models.

    If I load the second, third or fourth model, I can then switch and load any of its other models.

    If I initially I load the very first model and then try to load a different model, it stays with the first model.

    If I load any other model ( second, third or fourth) of that aircraft and then switch to the first one listed, I can no longer switch back to any of the other three.

    I vaguely remember this was due to an error in the aircraft.cfg file in the past.

    Your thoughts?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    South Florida
    Posts
    2,991

    Default

    Ray - Your aircraft folder and aircraft.cfg should show all models, and I hope I can explain this:

    The way it appears in the aircraft folder:

    model.1
    model.2
    model.3
    model.4

    The way the aircraft.cfg should appear:

    model=1 #### model 1 is the active model ####
    //model=2
    //model=3
    //model=4

    //model=1
    //model=2
    model=3 #### model 3 is the active model ####
    //model=4

    You have to silence // the inactive models. Only one can be selected at a time. This same principle applies to panels, should you have 2 different panels given to an aircraft.

    Hope this makes sense! Good luck!

    Rick
    Last edited by Downwind66; 04-10-2020 at 07:46 AM.

  3. Default

    Rick,

    Thank you for taking the time to respond.

    I just discovered the error.

    In this case the added models were looking for common textures that were only in the main texture folder. By copying all the common texture files to the texture folder of every model, the error was corrected.

    I appreciate your effort,

    Ray

  4. #4
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    South Florida
    Posts
    2,991

    Default

    YW! Glad you were able to sort things out!

    Rick

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 04-21-2012, 04:53 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 12-31-2010, 03:47 PM
  3. Cannot change resolution off 800x600x16
    By tommchowat in forum FS2004
    Replies: 4
    Last Post: 08-07-2003, 04:49 PM
  4. Re: Cannot display visual model
    By muttly in forum Aircraft Design Archive
    Replies: 1
    Last Post: 09-25-2001, 11:46 AM
  5. Cannot display visual model
    By cva2112 in forum Aircraft Design Archive
    Replies: 0
    Last Post: 09-23-2001, 12:27 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •