Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Help with FSX install

  1. #1
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Ottawa Ontario
    Posts
    23

    Default Help with FSX install

    Hello all, I had FSX 2 versions installed one on Steam and the other on PC DVD. I uninstalled both versions and permanently deleted Steam version. Now I reinstalled the PC DVD version on my computer and when I start FSX main menu on the right had side for Home just above the Free Flight and Missions it shows in the middle Microsoft Flight Simulator Steam Edition. Included an attachment. Help would be greatly appreciated how to revert back to original home screen.

    Thank you
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	fsx steam.jpg 
Views:	21 
Size:	118.4 KB 
ID:	217012  

  2. #2

    Default

    No idea.
    OTOH nobody ever watches the Home screen as it does nada.
    Click on Free Flight or whatever, anything but Home.

    Wim

  3. #3
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Ottawa Ontario
    Posts
    23

    Default

    Thank you f16jockey2.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    17,689

    Default

    In your settings, check "Show Opening Screen". It will always start On the Opening Screen and not the Home Page.
    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    Emachines T3418 AMD 3400+ processor 2GHZ/256KB L2 Cashe 2Gig Ram 160Gig HDD NVidia GEForce 6100 GPU Running WinXP Home Can't believe it still works! Running FSX Standard with SP1 and SP2

  5. #5

    Default

    Back in March 2017 I had a similar question concerning Steam poping up on my FSX home screen, " Ole Grey Ghost had the answer I was looking for. Check it out.

    https://www.flightsim.com/vbfs/showt...-Steam-Addware

  6. #6
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Ottawa Ontario
    Posts
    23

    Default

    Quote Originally Posted by Vecter View Post
    Back in March 2017 I had a similar question concerning Steam poping up on my FSX home screen, " Ole Grey Ghost had the answer I was looking for. Check it out.

    https://www.flightsim.com/vbfs/showt...-Steam-Addware
    Thank you.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Ottawa Ontario
    Posts
    23

    Default

    Quote Originally Posted by mrzippy View Post
    In your settings, check "Show Opening Screen". It will always start On the Opening Screen and not the Home Page.
    That did not work.

  8. Default

    Hello alexbreza,

    The truth is, you cannot change this, the Home screen is now indelibly linked to the Steam-FSinsider webpage, instead of the original FSInsider.com Microsoft webpage. Wether you are running FSX boxed or Steam the Home screen will only link you to steam offerings.
    Since the original FSInsider info is nolonger accessible for FSX boxed users it would be best not to use the Home screen, the sim will always start on the Freeflight screen as Wim & Zippy have stated.
    It would also be a good idea to avoid corrupting your sim by ignoring any Steam Edition - Beta branch offerings.
    The Home page is now useless for FSX Boxed versions.

  9. #9
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Memphis, TN.
    Posts
    1,650
    Blog Entries
    2

    Default

    Damn guys! I keep saying that after 25 years of flight simming, I still learn something new every day - you've just gone and proved that again. Thanks to all contributors and hope you all stay safe.

    Loyd
    Hooked since FS4... now flying:
    self-built i7-4790 at 4 GHz; GA-Z97X mobo; GTX 970; 16GB gskill;
    quiet, fast and cool running.
    Win 7/64: 840 EVO OS; 840 EVO (500G) game drive;
    Win10/64: 850 EVO (500G) for OS and games
    A few Flightsim videos on YouTube at CanyonCorners

  10. #10
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    17,689

    Default

    Quote Originally Posted by alexbreza View Post
    That did not work.
    Are you saying that you are trying to fix the Home Page so it doesn't say Steam Edition? Can't be fixed!
    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    Emachines T3418 AMD 3400+ processor 2GHZ/256KB L2 Cashe 2Gig Ram 160Gig HDD NVidia GEForce 6100 GPU Running WinXP Home Can't believe it still works! Running FSX Standard with SP1 and SP2

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 03-04-2011, 06:06 AM
  2. Un-install and Re-install
    By pwrmx24 in forum FS2004
    Replies: 2
    Last Post: 02-21-2010, 10:51 PM
  3. Replies: 6
    Last Post: 10-18-2006, 07:45 PM
  4. ALL PRODUCTS: UN-INSTALL / RE-INSTALL THE PRODUCT
    By DreamFleet1 in forum FAQ - Frequently Asked Questions - DreamFleet General Aviation & 737-400 Products
    Replies: 0
    Last Post: 08-22-2003, 12:53 PM
  5. Un-Install and Re-install of GA737
    By Peter Z in forum DreamFleet General Discussion Forum
    Replies: 4
    Last Post: 03-19-2002, 01:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •