Results 1 to 5 of 5

Thread: B737-800 fault after takeoff

  1. Default B737-800 fault after takeoff

    Hi
    When I load up the default b737-800- it already is taxing down the runway and when I try to activate the autothrottle/autopilot after take off -it either goes into a stall or goes into overspeed. I can't seem to be able to control the aircraft. The same happens with the embrarer aircraft- but the learjet seems fine when I do this. Can somebody help me with this/ much appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    South Florida
    Posts
    2,028

    Default

    Pdungan1 - I have some of my aircraft act this way when trying to takeoff from the airport that I have selected as the airport I wanted for my default aircraft. If I try to takeoff with an aircraft, the engine(s) are already racing for "who knows where?" You have to be quick with your F1 buttton, to power it back.
    Try the same aircraft from another airport and see if it doesn't give you better results. As far as the autopilot/autothrottle goes, I like to establish my climb, then activate the AP and AT. Make sure you have selected these values before you start your takeoff roll!

    Good luck and let us know if that helps! - Rick

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Las Vegas, Nv, USA.
    Posts
    4,385
    Blog Entries
    1

    Default

    You may have saved a flight before at full throttle and made it your default flight. Try shutting down everything then save as default. Each plane you load up should start in this condition.
    Dell XPS X8300 Intel core i7-2600(3.4 GHZ,8 MB Cache) 8 GB memory 1.5 TB HDD 2 GB Nvidia 1050 ti graphics card Windows 7

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by Pdungan1 View Post
    Hi
    When I load up the default b737-800- it already is taxing down the runway and when I try to activate the auto-throttle/autopilot after take off -it either goes into a stall or goes into over-speed.
    In the default FSX 737, make sure that auto-throttle is armed and hit the speed switch when you get in the air.

    BTW if AT is armed and Speed is switched on the plane will accelerate without Auto-pilot being on. Make the settings and follow Kingnorris's advice on setting and saving as default.

    Name:  throttle.png
Views: 76
Size:  208.3 KB

  5. Default

    Got a few things sorted but still when I engage the autopilot at about 3,000ft- the aircraft loses altitude and drops to the ground.

Similar Threads

  1. B737-800 takeoff from Paris Charles de Gaulle
    By ahmedgamal in forum MSFS Flight Videos
    Replies: 2
    Last Post: 05-31-2014, 08:07 PM
  2. tds b737-700 & b737-800 repaint request
    By lordwesli in forum Painter's Workshop
    Replies: 0
    Last Post: 03-18-2014, 12:03 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 08-08-2012, 07:09 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: 05-10-2010, 07:54 PM
  5. NEA-b737-600 Takeoff Flesland
    By Niklas in forum MSFS Screen Shot Forum
    Replies: 1
    Last Post: 04-11-2002, 02:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •