Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 38

Thread: atc callsign don't recognize Ryanair

  1. Default atc callsign don't recognize Ryanair

    hello, I've installed the 737 800 of Ryanair but atc does not pronounce the name Ryan but just the flight number but the airline is in the default list of Fs9 as far i know , maybe I mistaken something in the configuration file ? thanks

  2. #2
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    17,419

    Default

    What does the [Fltsim.XX] for that Ryanair look like?
    Mr Zippy Sent from my keyboard using "Whackamole", NudgeAKey + 2 Fingers

    Emachines T3418 AMD 3400+ processor 2GHZ/256KB L2 Cashe 2Gig Ram 160Gig HDD NVidia GEForce 6100 GPU Running WinXP Home Can't believe it still works! Running FSX Standard with SP1 and SP2

  3. Default

    hi the aircraft file have 2 options New colors and Old colors i have try to call Ryan and Ryan air but the atc call both of them just the flight number 286

    [fltsim.0]
    title=Project Opensky - Boeing 737-8AS - Ryanair NC
    sim=OSBoeing737-800w
    model=
    panel=
    sound=
    texture=ryannc
    kb_checklists=Boeing737-800_check
    kb_reference=Boeing737-800_ref

    atc_id=EI-DCJ
    atc_airline=Ryan
    atc_flight_number=286
    atc_heavy=0
    atc_parking_types=GATE, RAMP, CARGO
    atc_parking_code=EI

    ui_manufacturer=Boeing
    ui_type=737-8AS
    ui_variation=Ryanair NC
    visual_damage=1
    description=Project Opensky - Boeing 737-800 - Blended Winglet\nVersion - Version 2004.9.2\n\nModel Designer\n Hiroshi Igami\n\nFlight Dynamics/Scenario/Effects Designer\n Warren C. Daniel\n\nMaster Texture Designer\n Tom Harlaar\n\nPainted by\n Aravinda Perera\n\nTest Pilots\n Project Opensky Members\n\nMaximun Range: \n 3,383 nautical miles

    [fltsim.1]
    title=Project Opensky - Boeing 737-8AS - Ryanair OC
    sim=OSBoeing737-800w
    model=
    panel=
    sound=
    texture=ryanoc
    kb_checklists=Boeing737-800_check
    kb_reference=Boeing737-800_ref

    atc_id=EI-CSX
    atc_airline=Ryan air
    atc_flight_number=286
    atc_heavy=0
    atc_parking_types=GATE, RAMP, CARGO
    atc_parking_code=EI

    ui_manufacturer=Boeing
    ui_type=737-8AS
    ui_variation=Ryanair OC
    visual_damage=1
    description=Project Opensky - Boeing 737-800 - Blended Winglet\nVersion - Version 2004.9.2\n\nModel Designer\n Hiroshi Igami\n\nFlight Dynamics/Scenario/Effects Designer\n Warren C. Daniel\n\nMaster Texture Designer\n Tom Harlaar\n\nPainted by\n Aravinda Perera\n\nTest Pilots\n Project Opensky Members\n\nMaximun Range: \n 3,383 nautical miles

  4. #4

    Default

    Your second livery entry has:

    atc_airline=Ryan air

    Change this to:

    atc_airline=Ryan

    Hope this helps,
    Tom Gibson

    CalClassic Propliner Page: http://www.calclassic.com

  5. Default

    i did it , doesn't work..what i don't understand is when i open Fs9 i choose Select aircraft manifacturer : Boeing ....model 737-8AS.....variation Ryanair NC.....ATC NAME EI-DCJ change Airline callsign and i see many airlines like Aeromexico Alitalia exc included RYAN AIR and Ryanair but i don't see Ryan or RYAN , why ? and my airlines.cfg in the AIRCRAFT folder have hundreds airline included Ryan and Ryanair.

  6. Default

    You need Editvoicepack.
    My forum project. Click me
    OOM errors? Read this.
    Pick an Amazon wish list, help a child out
    From RLG, Fly heading 053, intercept 315 DVV, look for the orange glow of a SAM.

  7. Default

    i think is Windows 7 that i've installed last month because i've used that aircraft for many years with XP and i've never had problems .

  8. #8
    Join Date
    Jan 1999
    Location
    Warren, Michigan, USA
    Posts
    12,171

    Default

    Quote Originally Posted by templaris1 View Post
    i think is Windows 7 that i've installed last month because i've used that aircraft for many years with XP and i've never had problems .
    Windows 7 has absolutely nothing to do with this. Wish people would stop pointing the blame at Windows every time something goes wrong on their computer.

  9. Default

    there 'one thing that I do not understand, when I open the simulator and I go into variation then change and choose which airline i want to use this program where it goes to take this data? i mean from which folder do they take them?

  10. #10
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Flanders, Belgium
    Posts
    66

    Default

    Quote Originally Posted by templaris1 View Post
    there 'one thing that I do not understand, when I open the simulator and I go into variation then change and choose which airline i want to use this program where it goes to take this data? i mean from which folder do they take them?
    Hi,

    From the above aircraft.cfg:

    This is what you will see in the Aircraft Selection dropdowns:
    ui_manufacturer=Boeing
    ui_type=737-8AS
    ui_variation=Ryanair NC

    The texture folder:
    texture=ryannc

    The registration ATC will say:
    atc_id=EI-DCJ

    The airline entry ATC will look for in the .gvp soundfile:
    atc_airline=Ryan

    If that entry isn't there, ATC will only say the flight number, whether that entry exists in airlines.cfg or not.
    BTW, the callsign for Ryanair is not Ryan, but Ryanair.
    https://www.planespotters.net/airline/Ryanair

    If you click the ATC Name button and change those settings you can override the atc_id, atc_airline and atc_flight_number.
    Entering a "new" airline there adds it to airlines.cfg, but nothing else. Again, if there is no entry in the soundfile, ATC can't say it.

    As already mentioned, you can create these entries yourself with EditVoicePack.

    Regards,
    DDP.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. "Don't think, don't think, don't think"?
    By nramsey in forum DreamFleet General Discussion Forum
    Replies: 16
    Last Post: 10-09-2002, 10:10 PM
  2. How can I make ATC recognize addons?
    By FSPilot in forum FS2002
    Replies: 3
    Last Post: 07-30-2002, 01:01 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 07-20-2002, 08:00 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 02-08-2002, 09:18 AM
  5. ATC doesn't recognize Fedex callsigns
    By scarybaldguy in forum FS2002
    Replies: 5
    Last Post: 01-08-2002, 11:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •