Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Experiencing crash with Thunder Bay UT Scenery...

  1. Default Experiencing crash with Thunder Bay UT Scenery...

    With an FS2004 setup that includes Ultimate Terrain USA and Canada/Alaska installed and upon installing and activating Flight Ontario's Thunder Bay UT scenery (designed to be compatible with Flight1's Ultimate Terrain), when I try to load a flight at CYQT (thunder bay airport) or at one of the float plane bases at thunder bay, I experience a CTD at around 47% load. I have been told there is a conflict between the thunder bay scenery and the ultimate terrain usa scenery and that a *.bgl will have to be deactivated in the UT USA for the thunder bay scenery to be fully functional...does anyone here know about the *.bgl file in question and/or has anyone here experienced a similar issue and if so would you be willing to share how you resolved it?? I know it is a scenery conflict issue, i.e. a bgl incompatibility with the ultimate terrain scenery because the thunder bay scenery works fine on an older setup which has no ultimate terrain sceneries installed. I am also unwilling to de-activate the ultimate terrain scenery to enjoy the thunder bay scenery as I'd lose my sim flying experience in rest of Canada/US and none of my other sceneries have any incompatibility with Ultimate terrain...just this one.

    In any case, I'd greatly appreciate any assistance rendered...thanks!

  2. #2

    Default

    Have you tried giving your new scenery a higher priority level in your FS9 scenery library or even experimenting with those priorities ?

    Hans

  3. Default

    Quote Originally Posted by hjwalter View Post
    Have you tried giving your new scenery a higher priority level in your FS9 scenery library or even experimenting with those priorities ?

    Hans
    much appreciate your response; already tried that by following the scenery priority illustrated for one of Flight Ontario's other releases and which incorporates the scenery priorities for Thunder Bay Scenery, Ontario Landclass, UT USA, UT Canada/Alaska...In any case, I was lead to believe that a scenery priority out-of-order ought not to cause a crash; instead merely distorting the terrain generated where perhaps rivers/coastlines/buildings are out of place as opposed to a CTD or??

  4. #4

    Default

    I have had Thunder Bay installed for several years, within a year of it being posted, at a higher library level than UT Alaska Canada and UT USA. I have no recollection of ever removing a UT bgl file and I have never had a problem; I suspect a texture file conflict, not a bgl. Have you looked at what new airport scenery you have installed on the new setup compared to the older one, other than UT? Then check the textures are all DXT3 or DXT1 and there isn't an oddball 32 bit texture? Or one that isn't mipped when all the others are? Could be in a scenery up to thirty miles away, only just on the far horizon.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Columbus, OH
    Posts
    2,121

    Default

    Could also be an AI aircraft in the vicinity. Run the AI slider to zero and see if the flight loads.

  6. Default

    Thank you for the response. I don't have any airports in the thunder bay area other than the one already included in FlightOntario's thunder bay scenery. When I de-activate the scenery in the library and load a flight at CYQT(thunder bay scenery) or anywhere for that matter everything runs fine as it should; I checked and the sim also runs fine when I load (with thunder Bay scenery activated) at one of the smaller included airstrips (CNE6) in the thunder bay area...so really not too sure what's going on at CYQT and at the two float planes bases in thunder bay (where the sim crashes when trying to load a flight). I will check with the AI slider to zero and get back...thanks so much again; appreciate it!

  7. Default

    Sorry, it appears not to work, still getting a CTD - I set the AI slider to 0 and removed the AI planes for the thunder bay scenery but no change, still a CTD...and I am unable to find any airports in the area that would be a cause for concern...not sure what to do next...

  8. #8
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Columbus, OH
    Posts
    2,121

    Default

    Is the problem only when you load a flight? If you can create a flight at one of those airports and all is well, if you can fly through the area without problems, if you can fly in and land at one of those airports, I doubt the airports are the problem and would suspect an issue with the saved flights you are trying to load.

  9. Default

    er my mistake...that's what I meant...I am unable to create a flight at the thunder bay airport CYQT or at any of the floatplane bases...I messaged flight ontario and they plan to get back to me with a solution when they are able to...in any case thanks!

  10. #10

    Default

    One last thought, are you always using the same plane when you try to create a flight? Planes have textures too...... And one other thing, what happens when you fly through the area, starting at some other airport? I don't think you mentioned anything about that.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. C310 Night Flight, KBCE (Bryce Canyon, UT) to KOGD (Ogden, UT)
    By NedUT in forum MSFS Screen Shot Forum
    Replies: 0
    Last Post: 07-15-2003, 04:19 AM
  2. C310 Checkout Flight, KOGD (Ogden, UT) - 36U (Heber, UT)
    By NedUT in forum MSFS Screen Shot Forum
    Replies: 3
    Last Post: 07-13-2003, 09:16 AM
  3. Thunder bay Scenery Pack.
    By alexr in forum FS2002
    Replies: 0
    Last Post: 04-30-2003, 11:17 AM
  4. Thunder Bay Scenery WOW!!
    By nigelgrant in forum FS2002
    Replies: 4
    Last Post: 11-08-2002, 12:45 PM
  5. Thunder Bay Scenery
    By nethan in forum MSFS Screen Shot Forum
    Replies: 8
    Last Post: 11-05-2002, 03:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •