Results 1 to 3 of 3

Thread: Saitek X55 Throttle Problems

  1. Default Saitek X55 Throttle Problems

    Hey everyone I just got my new Saitek X55 and I'm having trouble setting it up. When I had the throttles at idle, the sim had them at about 30%. I have the null zones at zero and I've done everything that is laid out in the document for how to set it up for FSX. I tried calibrating it but now it only recognizes the throttle from between like 50% and 70%. I know I'm probably missing something really stupid but any help would be greatly appreciated!

  2. #2

    Default

    In the Saitek driver for the X55 there is an option called Control Panel which visually helps to check/verify all the buttons, hats,etc. Then adjust X55 in FSX.

    Cheers,

  3. #3
    Join Date
    Aug 1996
    Location
    Richland, WA
    Posts
    2,795

    Default

    Once you have verified with the control panel the throttle is working correctly, keep in mind you have THREE throttles in FSX (the controller, the autothrottle and the keyboard) and they can over-ride each other. Throw payware FSUIPC into the mix and it gets more complicated.
    -Pv-

Similar Threads

  1. saitek panels and X55 not functioning
    By Captain Vodka in forum FSX
    Replies: 5
    Last Post: 03-14-2016, 02:39 PM
  2. Using the Saitek X55 with Rortos
    By avpres in forum RORTOS
    Replies: 2
    Last Post: 09-18-2015, 11:43 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 08-01-2015, 06:04 AM
  4. Saitek X52 Pro vs. X55
    By steveh2112 in forum PC Hardware, Video And Audio Help
    Replies: 0
    Last Post: 02-18-2015, 07:02 PM
  5. Saitek X55 HOTAS
    By Davecook in forum PC Hardware, Video And Audio Help
    Replies: 3
    Last Post: 08-09-2014, 03:09 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •