Results 1 to 3 of 3

Thread: FSX Best Hardware

  1. #1
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Aeroklub Pomorski (EPTO), Poland
    Posts
    1,920

    Default FSX Best Hardware

    Hi
    I just wanted to know, what are the minimum specs for FSX to run without any lag? Im talking about absolutelly no-lag, even with all sliders maxed out, addon scenery, addon traffic, hd textures (like REX), hd aircraft... You know, imagine the most framerate consuming situation. What PC can handle this, and still give reasonably good fps? Do I need unsane amounts of ram, ghz, and a expensive graphics card? Or a typical new PC is enough?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Imlay City, Michigan
    Posts
    8,279

    Default

    Quote Originally Posted by Adam24 View Post
    Hi
    I just wanted to know, what are the minimum specs for FSX to run without any lag? Im talking about absolutelly no-lag, even with all sliders maxed out, addon scenery, addon traffic, hd textures (like REX), hd aircraft... You know, imagine the most framerate consuming situation. What PC can handle this, and still give reasonably good fps? Do I need unsane amounts of ram, ghz, and a expensive graphics card? Or a typical new PC is enough?
    Check with NASA!

    Max everything? HD add-ons?
    I assume it is gonna take at least a 6GHz CPU, 6-8GB of DDR3-3000 RAM, a 12GB/sec SSD, all on a motherboard that can support those RAM and SATA speeds.
    Today's high-end video cards will probably be plenty for a single monitor solution. But then again. ...Don
    HAF 932 Adv, PC P&C 950w, ASUS R4E, i7-3820 5.0GHz(MCR320-XP 6 fans wet), HD 7970
    64GB Vengeance @ 1666MHz, 128GB SAMSUNG 830(Win 7 Ult x64), 512GB SAMSUNG 840 Pro(FSX P3D FS9)
    WD 1TB Black(FS98, CFS2&3, ROF, etc.), WD 2TB Black-(Storage/Backup)

  3. #3
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    San Francisco, California
    Posts
    6,968

    Default

    I have Addon scenery, maxed-out sliders for scenery mesh, etc. And also FPS set to auto or maxed out. It didn't run well till I upgraded to a full 2 Gig memory max on my computer. I was running only 1 gig of memory before that. Yeah, Yeah I know I'm not up to speed with and Emachines 2.0Ghz processor, but it works great!

Similar Threads

  1. Best hardware
    By flightsim2000 in forum Cockpit Builders
    Replies: 1
    Last Post: 06-10-2009, 08:40 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 12-20-2007, 05:49 PM
  3. XP and FSX--hardware for best case scenario?
    By prentiss17 in forum PC Hardware, Video And Audio Help
    Replies: 7
    Last Post: 06-27-2007, 09:50 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 06-25-2007, 08:45 PM
  5. Best Computer/Hardware to run FS 2004
    By pilotguy71 in forum FS2004
    Replies: 2
    Last Post: 08-03-2003, 07:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •