Results 1 to 10 of 10

Thread: Another problem

  1. #1

    Default Another problem

    This is something I've never seen before: In my FS9 today all of a sudden, every aircraft that I've installed, when I want to fly it, in front of the plane, right on the ground, there's a burning little spot and sparks fly all over the place, I can still take off and fly it, but that burning spot with the flying sparks remain in front of the plane, just a few feet away from the nose. What the heck is that? Anybody experienced that? And how can I fix it?

    Thanks for any help. (only on aircraft that I've downloaded, not on the ones that come with FS9.)

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Osoyoos, B.C., Canada
    Posts
    864

    Default Good question

    The sparks are an effect triggered by the aircraft.cfg file. The plane thinks it's touching the concrete. The Scrape points decide when this happens.

    Do ALL you downloaded planes do this ?

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by datatrain View Post
    The sparks are an effect triggered by the aircraft.cfg file. The plane thinks it's touching the concrete. The Scrape points decide when this happens.

    Do ALL you downloaded planes do this ?
    I agree with datatrain -

    That of course should not be happening - so to double check, open the aircraft.cfg file (using Notepad) on one of the aircraft that exhibits this problem and find the [Effects] label.

    It will look something like this:

    [EFFECTS]
    wake=fx_wake
    water=fx_spray
    dirt=fx_tchdrt
    concrete=fx_sparks
    touchdown=fx_tchdwn_s, 1

    Comment out the line which starts with the word concrete by using two forward slash marks like this:

    //concrete=fx_sparks

    Now go fly that aircraft and see if the issue is still there with that aircraft.

    If the "sparks" have gone away then you know something has changed the contact point section and that is another matter to deal with.
    David "Opa" Marshall

  4. #4

    Default Re: ANOTHER PROBLEM

    Yes datatrain, like I mentioned, all downloaded air cfraft do that suddenly. Frustrating, Don't know what to do with it, I mean how do I get rid of that foolish thing?

  5. #5
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    New York City, New York USA.
    Posts
    383

    Default

    I had this happen a long time ago at the tail. It was caused by a effects file Opensky_sparks.fx
    John
    KFRG
    New York

  6. #6

    Default Re; ANOTHER PROBLEM

    Thank you so much David, its all fixed, thanks to you. If you are an American, HAPPY THANKSGIVING tomorrow. We here in Canada have our TG day early October.

  7. #7

    Smile

    Hello,

    If the "sparks" have gone away then you know something has changed the contact point section and that is another matter to deal with.
    Indeed .. and it's very weird

    I understand it can happen for ONE PLANE (and if you messed up the contact points or scrape points when trying change them for some reason)
    But how it can happend for ALL THE PLANES downloaded (every aircraft that I've installed)
    A other explaination can be all those planes are with a same model (same aircraft.cfg) and the contact points (or at least the scrape points) are incorrects.
    Curious to know what are those installed planes .....

    Regards.
    Last edited by Avechelice; 11-25-2009 at 09:20 PM.
    If you gave a couple of monkeys a box of ballpoints, enough paper, and enough time, they'd eventually finish up writing the complete works of Shakespeare

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by John H. View Post
    Thank you so much David, its all fixed, thanks to you. If you are an American, HAPPY THANKSGIVING tomorrow. We here in Canada have our TG day early October.
    Well what did you do to fix the problem? Please tell us.

    I am Canadian (but live in Texas) so I get to celebrate Thangsgiving twice....lol
    David "Opa" Marshall

  9. #9

    Default Re: ANOTHER PROBLEM

    Lucky you David, enjoy the turkey. What did I do to fix the problem? Just exactly what you told me to do.

    As for what planes? all kinds of jets, mostly Opensky's though.

    Thanks again, and have a great long weekend, y'all.

  10. Smile

    Hello,

    mostly Opensky's though
    That's strange .. I use all the models (old and new) from Posky and never had this problem.
    Some have problem with scrape point but it's originated from the tail scrape point ... when they make bad take off or landing (tail strike)
    when I want to fly it
    I never had a problem with scrape point of Posky plane just when they are loaded ready to fly.
    And I have this concrete=fx_sparks string in my aircraft.cfg effects
    What is your saved default flight ?

    Regards.
    Last edited by Avechelice; 11-26-2009 at 01:40 PM.
    If you gave a couple of monkeys a box of ballpoints, enough paper, and enough time, they'd eventually finish up writing the complete works of Shakespeare

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 01-21-2007, 07:48 PM
  2. Takeoff Problem and Slew Mode Problem
    By pdmike in forum FS2004
    Replies: 4
    Last Post: 10-01-2006, 04:05 PM
  3. Replies: 7
    Last Post: 11-26-2005, 07:16 AM
  4. SOARRec.dll problem problem everytime I start up FS9
    By meine in forum PC Hardware, Video And Audio Help
    Replies: 12
    Last Post: 09-26-2005, 09:45 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 08-07-2003, 02:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •