Results 1 to 7 of 7

Thread: Missing gps_export.dll ??

  1. #1

    Default Missing gps_export.dll ??

    I recently installed the Citation X from Wilco and ran into a problem exporting flight plans into the FMS. The Wilco support page on their website said this can be caused by a missing gps_export.dll file.

    It turns out that this file is missing from my FSX installation so my question is how do I get this file back?

    Other than the FSX Acceleration enhancement, I had not installed any addon software to FSX until the Citation X.

    Any help would be appreciated.

    thanks,

    CV6
    Intel Core 2 Duo E8600 Wolfdale 3.33 Ghz - Gigabyte GA-EP45-UD3P - G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 1066 - WD Caviar SE16 WD5000AAKS 500GB 7200 RPM SATA - Samsung SH-S223Q 22X DVD - CORSAIR CMPSU-750TX 750W - EVGA GeForce GTX 260 Core 216 - Antec Nine Hundred - Artic Cooling Freezer 7 Pro - Windows XP Pro SP3

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Seattle, USA.
    Posts
    1,384

    Exclamation

    before chasing a .dll (by the way, it isn't part of FSX) be sure you are doing the following -

    load a flightplan INTO FSX's flightplanner. ie, you have filed a VFR or IFR flightplan with FS's ATC.

    then load this ACTIVE FS flightplan into the FMC.

    the feelThere FMCs (737, Abus, CX, ERJ, Legacy, etc) read the active FS flightplan ... not flight plan files.

    feelThere's support forum -

    http://forum.iemit.com
    registration required


    --
    D.Scobie - new 'rig' is Core2 Duo E8400 at 3GHz w/2GB, Win. XP w/SP3, nVIDIA 9600GT 512MB

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    EHRD (more or less)
    Posts
    3,353

    Default

    heres a download link: https://freedownload.s3.amazonaws.com/gps_export.dll

    if it doesn't work just go to the A380 support section in the wilco site
    FSX Acceleration ASUS G60VX, Windows 7 Home Premium 64-Bit, Intel Core 2 Duo @2.13 Ghz, 4GB RAM, nVIDIA GTX260M 1 GB, 500 GB HD

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by wdscobie View Post
    before chasing a .dll (by the way, it isn't part of FSX) be sure you are doing the following -

    load a flightplan INTO FSX's flightplanner. ie, you have filed a VFR or IFR flightplan with FS's ATC.

    then load this ACTIVE FS flightplan into the FMC.

    the feelThere FMCs (737, Abus, CX, ERJ, Legacy, etc) read the active FS flightplan ... not flight plan files.

    feelThere's support forum -

    http://forum.iemit.com
    registration required


    --
    thanks for the reply.

    that is what I have been doing and it doesn't work.

    the gps_export.dll file is not part of the FSX installation?

    CV6
    Intel Core 2 Duo E8600 Wolfdale 3.33 Ghz - Gigabyte GA-EP45-UD3P - G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 1066 - WD Caviar SE16 WD5000AAKS 500GB 7200 RPM SATA - Samsung SH-S223Q 22X DVD - CORSAIR CMPSU-750TX 750W - EVGA GeForce GTX 260 Core 216 - Antec Nine Hundred - Artic Cooling Freezer 7 Pro - Windows XP Pro SP3

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by deepsea345 View Post
    heres a download link: https://freedownload.s3.amazonaws.com/gps_export.dll

    if it doesn't work just go to the A380 support section in the wilco site
    thanks.

    is there a specific folder this file should be placed in FSX?

    CV6
    Intel Core 2 Duo E8600 Wolfdale 3.33 Ghz - Gigabyte GA-EP45-UD3P - G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 1066 - WD Caviar SE16 WD5000AAKS 500GB 7200 RPM SATA - Samsung SH-S223Q 22X DVD - CORSAIR CMPSU-750TX 750W - EVGA GeForce GTX 260 Core 216 - Antec Nine Hundred - Artic Cooling Freezer 7 Pro - Windows XP Pro SP3

  6. #6

    Default

    The gps_export.dll is part of FS9, and is a Microsoft product ver. 9.0.0.30612.02 that was placed by the FS9 installation into the ..\Modules folder.
    Bill Leaming
    Gauge Programming - 3d Modeling Military Visualizations
    Flightsim.com Panels & Gauges Forum Moderator
    Flightsim Rig: Intel Core i7-2600K - 8GB DDR3 1333 - EVGA GTX770 4GB - Win7 64bit Home Premium
    Development Rig1: Intel Core i7-3770k - 16GB DDR3 - Dual Radeon HD7770 SLI 1GB - Win7 64bit Professional
    Development Rig2: Intel Core i7-860 - 8GB DDR3 Corsair - GeForce GTS240 1GB - Win7 64bit Home Premium
    NOTE: Unless explicitly stated in the post, everything written by my hand is MY opinion. I do NOT speak for any company, real or imagined...

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by n4gix View Post
    The gps_export.dll is part of FS9, and is a Microsoft product ver. 9.0.0.30612.02 that was placed by the FS9 installation into the ..\Modules folder.
    so it was never part of FSX?

    CV6
    Intel Core 2 Duo E8600 Wolfdale 3.33 Ghz - Gigabyte GA-EP45-UD3P - G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 1066 - WD Caviar SE16 WD5000AAKS 500GB 7200 RPM SATA - Samsung SH-S223Q 22X DVD - CORSAIR CMPSU-750TX 750W - EVGA GeForce GTX 260 Core 216 - Antec Nine Hundred - Artic Cooling Freezer 7 Pro - Windows XP Pro SP3

Similar Threads

  1. gps_export.dll
    By jlbutler in forum FS2002
    Replies: 4
    Last Post: 07-10-2009, 03:43 PM
  2. missing gps_export.dll module
    By rjracer93 in forum FS2004
    Replies: 1
    Last Post: 12-29-2007, 09:52 AM
  3. Gps_Export doesn't wanna go away ...
    By littletulip in forum FS2004
    Replies: 2
    Last Post: 02-01-2007, 11:24 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 02-11-2004, 09:01 AM
  5. GPS_EXPORT.DLL
    By stpk in forum FS2002
    Replies: 1
    Last Post: 04-28-2003, 02:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •