PDA

View Full Version : Windows Media Player 10 looks strange



RyanbATC
12-18-2005, 12:53 PM
When viewing any video file in WMP 10 the colors are very strange. Would this be a video problem? The video card is a GeForce 5500 from BGF I think. (AGP). Example, all greens in flightsim are bright opaque yellows and ground textures are bright solid red...lemme try to geta pic:

nevermind, wont lemme take a screenie. anyway. even real life videos are all messed up too with colors.

RyanbATC
12-18-2005, 01:11 PM
Update:

Reinstalled WMP10 - no joy
Updated video drivers to latest - no joy
Tried .wmv file with RealPlayer - no joy, same color problem.
Adjusted LCD monitor settings (Samsung 712N) - no joy

Checking on MS's help and support site - finding nothing
I swear I don't remember seeing this problem when parents first bought PC. Oh, also in my first post I meant while watching videos the greens are are bright yellows, NOT while playing FS9....everything is fine then.

noell
12-18-2005, 01:19 PM
The problem you describe seems to pop up from time to time.
Back a few months ago I posted this fix and it worked for quite a few people.

Try this:

- Open the nvidia control panel (right click anywhere on you desktop not occupied by an icon, click Settings, click Advanced, click the GeForce tab).
- Select Colour Correction.
- Select "All" in the "Apply color changes to:" box.
- In the "Color profile:" box, select "Advanced mode".
- Hit "Restore Defaults."
- Click "Apply"
- Click "Save As" to save the color profile.

....Noell


CPU: AMD Athlon 4000+ (San Diego)
Mobo: MSI K8N Neo2 Platinum
RAM: 1 GB OCZ DDR400
Gfx: BFG 6800Ultra OC (Driver: XG81.95v2)
HDDs: 2 X WD Caviar SATA 120GB (RAID 0)
1 X Seagate 80GB SATA
Audio: SB Audigy Gamer
PS: OCZ ModStream 520 Watt

RyanbATC
12-18-2005, 01:21 PM
Update again: fixed it...the stupid color correction settings were messed up....and I have no idea why...no one changed them...but I reset defaults and problem solved - yay!

edit: just saw your post anyway Noell lol